Varkenshouderij

Achtergrond 172 x bekeken 3 reacties

DPP-biggenprijs hoger

De DPP-noteringscomissie verhoogt haar biggenprijze voor deze week met 5 euro naar 31 euro per stuk. De prijsverhoging is een gevolg van een niet al te groot aanbod en flink stijgende varkensprijzen.
Van de ruim 1.000 aangeboden vleesvarkens werden vandaag 880 dieren verkocht op de Duitse varkensveiling Teleporc. De verkochte dieren brachten met € 1,49 per kilo 4 cent meer op dan vorige week woensdag.
Ondanks de forse stijging van de opbrengst van biggen, lijden vermeerderaars nog steeds forse verliezen. Ook vleesvarkenshouders zijn nog niet uit de financiële problemen. Zowel de biggen- als varkensprijzen moeten dus verder aantrekken.
Exporteurs vinden biggen te duur ten opzichte van de opbrengst in het buitenland. Zij moeten af boerderij of exportplaats 47 tot 48 euro per stuk betalen voor grote koppels. De DPP-biggenprijs ligt deze week 9 euro per stuk lager dan vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sauenbauer

  Scheinepreise geht mit jeder stunde umhoch, gulleput leer, alles kommt klar dieses jahre

 • no-profile-image

  jan

  volgens mij heeft deze duitser een heks thuis want hij gelooft in sprookjes

 • no-profile-image

  WW

  Bedoelde hij soms: Voerprijs gaat elk uur naar boven, portemonee leeg en als het zo doorgaat ben ik er voor het eind van het jaar mee klaar

Of registreer je om te kunnen reageren.