Varkenshouderij

Achtergrond 157 x bekeken 1 reactie

Correctie Duitse veilingprijs varkens

De opbrengst van de 820 aangeboden vleesvarkens daalde vandaag met 4 cent naar € 1,45 per kilo op de Duitse veling Teleporc. Daarmee is de prijsstijging van vorige week weer ongedaan gemaakt. De prijscorrectie is nodig, omdat Duitse slachterijen hun varkensprijzen afgelopen vrijdag onveranderd hielden. De leken vorige week woensdag nog te stijgen, maar dat ging uiteindelijk niet door. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bart

    @Derk, Misschien een taak voor jullie om uit te zoeken waar al het vlees binnen de EU opgeslagen zit. Iedereen zegt dat de PO regeling volzit maar niemand kan mij vertellen waar de locatie`s zijn waar die opslag zit. Ik wil daar graag een open dossier over als varkenshouder zodat wij een beter zicht hebben op de vleesvoorraad binnen de EU. Ik wil dat er controleteams komen die deze opslag controleren. Die teams moeten ondermeer bestaan uit varkenshouders uit de diverse EU landen en die een openbare data bijhouden van de hoeveelheid opgeslagen vlees. Daardoor wordt de vleesmarkt binnen de EU vele malen transparanter.

Of registreer je om te kunnen reageren.