Varkenshouderij

Achtergrond 204 x bekeken 4 reacties

Vion-varkensprijs kabbelt jaar uit

De Vion-varkensprijs ligt deze week voor de zesde keer op € 1,63 per kilo geslacht-gewicht. Alleen incidentele extra toeslagen kunnen daar nog verandering in brengen. Er is weinig spannends te beleven op de varkensmarkt. Vraag en aanbod van de dieren zijn goed in evenwicht met elkaar. De daling van de opbrengst van varkensvlees is gestopt door een grotere vraag voor de eindejaarsfeestdagen. Varkensvleesbedrijven zien geen reden om hun prijzen te verhogen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pork

  zie ook geen reden de leverantie"s nog te verlengen ..........

 • no-profile-image

  WW

  Hoezo in evenwicht, er is vraag naar extra naar varkens die ook extra betaald worden met name in duitsland. De onderdelen zijn ook duurder met name ribben +0.10 procureurs + 0.12/+0.16 schouder en middels +0.01 en haas zelfs +0.70 tot +0.90. De noteringen blijven onveranderd omdat de slachterijen verrekken om deze te verhogen. Als het aanbod zoveel te veel is als nu te weinig was de notering al beneden de €1.50. Hoezo marktwerking, het zal me niks verbazen als we met de kerst een -0.10 door de strot geduwd krijgen

 • no-profile-image

  miep

  hallo ww
  je moet niet schrijven over -10 geeft de
  slagerij weer in duw om de prijzen te
  verlagen, beter om te schrijven ++10

 • no-profile-image

  Waarheid

  Als w.w. telkens gelijk heeft (???), snap ik niet dat de NVV hier geen slaatje uit kan slaan voor haar leden!! W.w. blijf je de boel opruien o.a. door NL en DLD niet eerlijk te vergelijken, of ga jij met de NVV eindelijk eens voor meerwaarde zorgen voor jullie leden. Ben benieuwd.
  Prijzen vaststellen kan iedereen, maar deze ook incasseren voor leden blijkt toch moeilijker dan gedacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.