Varkenshouderij

Achtergrond 669 x bekeken 1 reactie

Roemeens varken doodt slachter

Calimanesti - Een Roemeen die zijn varken thuis wilde slachten, heeft dat met de dood moeten bekopen.

Dat meldde de Roemeense krant Adevarul woensdag. In Roemenië worden in de dagen voor kerst nog volop thuis varkens geslacht. Zo ook op het erf van een 49-jarige man in de Roemeense provincie Valcea. Hij wilde het huisvarken slachten, maar dat bleek niet zo eenvoudig.

Het hevig tegenstribbelende dier werd door familie van de man in de houdgreep genomen, waarna de eigenaar de achterpoten van het dier aan elkaar kon binden. Op het moment dat hij ook de voorpoten wilde vastbinden, rukte het varken zich los.

Het dier sloeg wild met zijn voorpoten om zich heen en raakte de man vol in de nek, waarbij een halsslagader werd geraakt. Ingeschakelde hulpdiensten konden niets meer voor de man doen, binnen enkele minuten na de fatale klap bleek hij overleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het is toch al te snood
    als het varken de slager doodt

Of registreer je om te kunnen reageren.