Varkenshouderij

Achtergrond 219 x bekeken

Biggennoteringen stijgen met anderhalve euro

De stijging van de biggenprijzen zet door. De biggenprijzen van de DPP en Vion stijgen met € 1,50 naar respectievelijk € 33,50 en € 36,50 per stuk.

De vraag naar biggen is groot door positieve verwachtingen over de varkensprijzen over vier maanden. Bovendien verwachten vleesvarkenshouders een verdere stijging van de biggenprijzen. Zij vullen hun leeggekomen stallen dus zo snel mogelijk.

De vraag is nu of de biggen nog verder stijgen. De handel geeft aan dat dat voorlopig wel eens afgelopen kan zijn. Vooral in Polen neemt de weerstand tegen het huidige prijsniveau toe en worden zendingen afgezegd. Ook export naar andere landen loopt niet al te vlot.

Prognose: stijging voorbij

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.