Varkenshouderij

Achtergrond 243 x bekeken 22 reacties

Vion verandert varkensprijs niet

Vion houdt zijn varkensprijzen in Nederland en Duitsland voor deze week onveranderd op € 1,63 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Daarmee wijkt het varkensvleesbedrijf niet af van zijn Duitse concurrent Tönnies. Die hield zijn notering afgelopen week ook gelijk op € 1,63 per kilo. Varkensvlees levert deze week niet meer geld op dan vorige week. Bovendien is het aanbod van vleesvarkens wat ruimer dan voorgaande weken, nu varkenshouders in de gaten krijgen dat de varkensprijs niet verder stijgt. Het langer vasthouden van vleesvarkens is dan niet nodig. Immers: de voerkosten nemen toe voor de laatste kilo's extra groei, terwijl die niets extra's opbrengen. Bovendien nadert de zogenoemde 'zoete maand' december. Dat is meestal geen beste tijd voor de afzet van varkensvlees. Cosumenten eten in deze maand liever andere producten dan varkensvlees.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkens

  Nieuw in de prijzendrukleuzen: de Zoete Decembermaand........tja wij zijn van alles gewend om de prijzen naar beneden te laten praten...maar de zoete decembermaand.....rookworst zul je bedoelen!

 • no-profile-image

  Varken

  Wordt er gelukkig aan het eind van het jaar toch nog winst gemaakt! Kan de baas nog een jaar doorgaan

 • no-profile-image

  boerke

  ja, vanalles kun je verwachten om de prijs maar niet te hoeven verhogen ! maar de zoete dezembermaand? heb je dat zelf verzonnen derk, of is je dat door een of andere slachterij ingefluisterd?

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  was vorig jaar dan ook de zoete decembermaand derek weet je nog wat vorig jaar de varkensprijs deed in de zoete maand
  geef dan ook even een reactie voor als je het nog weet,niet vragen aan de slachterij.
  ik begin me steeds meer te ergerren aan jouw marktcommentaar met de feestdagen wordt er veel geconsumeerd meer als normaal en kerst valt dit jaar in het weekend dus de slachterijen kunnen gewoon doorslachten het ziet er naar mij inziens beter uit dan dat kerst en nieuwjaar midden in de week valt, misschien zou je dat ook kunnen schrijven maar dat wordt jouw niet in gefluisterd .ik heb gelezen bij dca dat de duitse slachterijen en record aan slachtingen gemaakt hebben ,dit allemaal omdat ze zeker te duur inkopen ,laat me lachen derek jij zou onderhand beter moeten weten

 • no-profile-image

  john

  het wordt bijna ondankbaar om marktberichten te schrijven... misschien gewoon getalletjes publiceren en iedereen zijn eigen conclusie laten trekken.

 • no-profile-image

  zool

  nog een beetje meer varkenshouders laten stoppen, zo kunnen de slachtingen wat dalen,en kan de prijs wat omhoog!

 • no-profile-image

  Jonas

  Als je marktberichten publiceerd met als doelstelling "een eerlijke prijs voor de varkenshouder" dan zou dat heel dankbaar werk zijn. De varkensprijzen zijn elk jaar nog gestegen in december, waarom moet dan nu de prijs naar beneden gepraat worden? In het belang van die 'arme' slachterijen?

 • no-profile-image

  John

  Aan de noteringen verandert ook de redacteur niets Jonas. Wanneer je graag alleen halleluja verhalen leest, kun je ze beter voor jezelf opschrijven. Slachterijen geven niet meer dan nodig, zoals de meeste bedrijven dat niet doen. Het zijn immers geen liefdadigheidsinstellingen. Zolang echter de ene boer een varken met 10-15 euro voerkosten minder op gewicht krijgt dan de andere boer, zitten onder boeren nog liefdadigheidsinstellingen genoeg.

 • no-profile-image

  Jonas

  Dus jij gelooft niet dat prijzen "naar beneden gepraat" en "naar boven gepraat" kunnen worden John?
  Ik denk van wel, en de redacteur van Boerderij is daar één van de invloedrijkere personen in (samen met zijn Duitse collega's natuurlijk).

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Slachterijen/Supers en Retailers doen wat ze willen met de prijs. Een hoop bla bla over welzijn maar nog steeds niet een kostprijsdekkende prijs uitbetalen. Wel een miljoen ieder in Paris-Dakar steken om hun hobby uit te kunnen oefenen zoals van Eert en van Loon. De boer is machteloos aan het toekijken hoe hij geschoren wordt. Het enigste wapen wat hij kan gebruiken is zijn eigen kostprijs verlagen waar mogelijk is. Een ander ding is ook zeker, met deze rendementen komen er vanzelf minder dieren !!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Rollade

  Beide zekerheden heb je gelukkig zelf in de hand Varkenshaas. Zolang er varkens voldoende zijn maakt geen één ketenpartner zich ook maar een seconde druk om het lot van anderen. Verwacht niet dat je de miljonairs in voer, handel en vlees op deze site treft.

 • no-profile-image

  .

  Derk mag het van mij wel zeggen als het maar te onderbouwen is. Veel te vaak zijn het loze kreten zonder enige vorm van onderbouwing. Hierdoor zijn de verhalen niet logisch en (verbanden) slecht te begrijpen.

 • no-profile-image

  john

  varkenshaas, je kan jouw varkens ook te koop zetten voor de varkenshaas notering. Als je varkens opgehaald worden voor het eind van de week zit je goed met je notering anders is er nog genoeg aanbod voor minder geld. Alleen heeft het niet zo heel veel zin als alleen varkenshaas dat doet maar moeten we met zijn allen meedoen. Zeg het maar varkenshaas wat wordt de notering?

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  Volgens mij moeten ze wel duurder worden nu vion naar china exporteerdt

 • no-profile-image

  mester

  dat zijn die niet IKB varkens die ze in t buitenland halen en hier slachten

 • no-profile-image

  Frits

  Met de fusie van ForFarmers en Hendrix-UTD weer een speler minder op de markt. Ook aan die zijde wordt volop gefuseerd. En wat doen wij daar tegen ???

 • no-profile-image

  Jaap

  Varkenshouders doen niks. Zonder een front van producenten ben je overgeleverd aan de duivel. We zijn slechts een onvolwassen speeltje in handen van multinationals.

 • no-profile-image

  a mulders

  inderdaad wij doen niks,we voeren de varkens en we denken maar dat we dat beter kunnen dan een ander(want dat zegt de meelboer en de dierenarts en de handelaar,deze laatste zegt ook dat je het meeste beurt.) en we geloven het nog ook hoe bleu kun je zijn.
  maar vol goede moed modderen we stevig door, aan gemoedigd door onze goed verdienende (vrienden)

 • no-profile-image

  guillaume

  Onvolwassen vindt ik te ver gaan Jaap op een moment van overproductie?De samenwerking tussen multinationals en boeren is ook samenwerking(zie melkveehouderij).Zo lang de multinationals de producentenrol nog niet op zich nemen en je niet bedrijf willen overnemen en personeel zijn ze ook afhankelijk van de boeren.Wordt het weer rendabel voor je en (hun) moet direct de toko verkopen aan de multinational of een ander dan heb je ze echt te pakken.Laat ze het zelf maar eens doen,rendabel,zonder hulp van dikke winsten gepikt van de boeren groot geworden concerns.Voorlopig nog niet want er zijn waarschijnlijk nog boeren die het nog positief zien,wat moeten ze anders.Zelf grond kopen en voer verbouwen of een cooperatie opzetten met een akkerbouwer,mestverwerken met zo,n absurde mestwetgeving?
  Niet het wiel opnieuw uitvinden,de belangen per ind. varkenshouders zitten nog teveel verschil in.Dus ben je genoodzaakt om je meerdere hierin te erkennen.,je blijft afhankelijk.

 • no-profile-image

  mester

  Een groot probleem is dat ons produkt varken of big niet zoals bijv.graan of een willekeurig produkt (koelkast) is op te slaan.Ook met een cluster van aanbod is dit een zwak punt. De grote slachtpartijen volgen elkaar en kunnen door desnoods (tijdelijk) veel voor een deel van de varkens te betalen de macht van een cluster snel breken. De varkens moeten immers geleverd worden. Alleen een cluster van heel grote omvang kan misschien werken, maar dat zie ik niet snel gebeuren. Samenwerken gaat boeren niet zo goed af. Tot die tijd krijgen wij een afrekening van onze varkens in plaats van dat we zelf een rekening sturen. In welke sector buiten de landbouw komt dat voor?

 • no-profile-image

  Optimist

  Het komt allemaal goed. PVV wordt opgeheven, NVV wordt te klein en LTO krijgt het voor het zeggen. Als aandeelhouder van VION, Rendac en Topigs is het bekeken zaak. Annechien mag nog wat met haar kids spelen aan weer een nieuw kraamhokboutje en moertje. ZLTO heeft de absolute macht, het geld en leden als legitimatie.

 • no-profile-image

  guillaume

  En niet te vergeten de Bank met ideeen,de grootaandeelhouder van de gehele varkenssector van onder naar boven heeft ook een dikke vinger in de pap.Nu het allemaal op zijn scherpst gaat, delen die de nu lakens uit en krimpt het volgens draaiboek.Groot blijft,de rest wordt relatief goedkoop gesaneerd,daar heeft de periferie ook versnelt aan meegewerkt.Snel de pampers weer aan,alles word voor je geregeld als je maar inleent en groeit.Je hoeft alleen nog te werken en de cijfertjes kloppend te maken zo min mogelijk denken,dat word voor ons gedaan.Het nieuwe varkenshouderij is zo gek nog niet!Heb al gehoord in de wandelgangen dat je met weinig geld een grote varkenshouderij kunt beginnen,als je de toko maar bovengemiddeld draaiend houd en de aandeelhouders tevreden stemt.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.