Varkenshouderij

Achtergrond 204 x bekeken 6 reacties

Duitse varkensprijs omhoog

Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag met 4 cent naar € 1,63 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. De prijsstijging is een gevolg van een krap aanbod van vleesvarkens. Vorige week verwerkten Duitse slachterijen 989.000 dieren. Dat is 40.000 stuks minder dan twee weken geleden. Varkensvlees levert vandaag niet meer geld op. In voorgaande weken was dat wel het geval. Toen gaven Duitse varkensvleesbedrijven die verhoging niet geheel door aan vleesvarkenshouders. Vandaag passen zij een kleine correctie toe. Zij verdienen kennelijk goed aan het slachten en verwerken van vleesvarkens en de verkoop van varkensvlees, omdat zij de dieren graag willen hebben. Als handelaren wat minder dieren aanbieden, smeken zij om extra leveranties.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zool

  nog maar eens het bewijs dat aanbod de prijs bepaald!

 • no-profile-image

  lid van de fanclub van

  die 4 cent zal wel niet doorgaan, peter vind dat vermoedelijk te veel in een keer

 • no-profile-image

  porky pig

  elke 10.000 minder aanbod 1 procent verhoging...we weten wat ons te doen staat!

 • no-profile-image

  Boer Bart

  Degenen die afgelopen weken rondbelden hadden deze 4 cent al langer te pakken. De noteringen volgen nu de mondelinge afspraken. Dat moet ons met voer ook gaan lukken. Die de kunst goed verstaan hebben het voer minimaal 10% goedkoper en dat is meer geld per varken dan deze verhoging van notering. Met dank aan hen die de nek uitsteken.

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  {halve} zool de slachterijen lopen achter vlees word allang duurder verkocht maar ik denk dat we binnen een paar maanden de kostprijs weer gaan beuren

 • no-profile-image

  vernooy

  we hebben nog HEEL wat in te halen!!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.