Varkenshouderij

Achtergrond 205 x bekeken 10 reacties

DPP-biggenprijs omhoog

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met € 1,50 naar € 25,00 per stuk. De vraag naar biggen neemt toe door de stijging van de varkensprijzen van vorige week. De stemming in de varkenssector is een stuk beter dan enkele weken geleden. Door een afname van het aanbod van vleesvarkens, stijgen de varkensprijzen volgend jaar naar verwachting verder. Er gaan weinig biggen weg voor exporrt. De gewone koppels die wel naar het buitenland gaan, brengen rond € 33,00 tot € 34,00 per stuk op. De prijsvan grotere koppels Piëtrain-biggen met alle entingen brengen meer op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  alias

  Een opsteker voor de vermeerderaars. Die hebben een prijsverhoging harder nodig dan de vleesvarkenshouders!

 • no-profile-image

  Geert

  Wat een gelul Alias, en waar haal je dat vandaan. Gesloten bedrijven hebben de laatste 4 jaar bijna nul verdient, terwijl mijn buurman als vermeerderaar wel een dikke BMW X5 koopt. Wat lul je nou !!!

 • no-profile-image

  john

  Als het allebei stijgt is het toch beter?

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  hey geert weet je zeker of hij hem
  ook direkt betaald heeft of heeft hij misschien een erfenis gekregen of heeft hij nog erger ,inkomstenbelasting terug gekregen ,omdat hij zo goed verdient heeft wanne domme kwats allemaal. hoe durf jij te zeggen dat jij ondernemer bent

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  De varkenshandelaren ook en dierenartsen,adviseurs e.t.c.Heeft die buurman wel tijd om er mee rond te rijden of rijd hij de slachtzeugen mee naar het slachthuis of beurt hij een beste toeslag.O ja,de meeste gesloten bedrijven hadden ook vermeerderaar kunnen blijven maar vaak gezien de omvang beurde ze ook geen beste toeslag etc. dus vaak genoodzaakt om gesloten te worden en dachten minder risico te lopen.Risico in de vermeerdering en arbeid wordt zoals nu slecht betaald,er zijn ook andere tijden geweest en vaak beter.Jammer dat de beste vermeerderaars weer gaan groeien want als je echt veel verdient hebt hoef niet te groeien en los je af.Ook zou het schelen dat gesloten bedrijven hun biggenoverschot niet op de markt dumpen,dat haalt de roepprijs omlaag.

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  X5 is mooi voor de buitenkant, ik heb 1800 zeugen kan er wel 1 kopen maar dan van 10 jaar oud of zo.
  Ik weet wel dat ik dit jaar 200.000 € tekort ben gekomen ( eigen inkomen meegeteld en afgelost)
  Maar ja het gras van de buurman is altijd groener. (is wel geen varkensboer meer)

 • no-profile-image

  alias

  Ik erger mij al een tijdje aan het geklaag van vlevahouders. Zij ontvangen ook de kostprijs niet helemaal maar ze klagen over prijsschommelingen tussen de slachterijen onderling en wensen in feite sommige slachterijen faillissementen toe.
  Een vlevahouder betaald echter voor de biggen ook de kostprijs niet en roepen zelfs op om nog minder voor de biggen te bieden. Een vermeerderaar (en ook gesloten bedrijven) proberen nog steeds om de kostprijs te verlagen door produktieverhogingen wat gedeeltelijk lukt. Wat doet een vleva houder? De varkens al hoe zwaarder afleveren met als gevolg lagere omzetsnelheid en meer duurdere kilo's voer. Solidariteit is er in deze sector totaal niet meer!

 • no-profile-image

  Arie

  1800 zeugen. Ben jij dan die vermeerderaar met 1800 zeugen die ik ken met een Porsche Cayenne hier uit de buurt.

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Dan heb je voorgaande jaren toch wat gereserveerd,ik niet.Gezien je aantal zeugen heb je toch niets te klagen dat je toch nog afgelost hebt,en toch nog wat kunt kopen,al word ondernemerschap voor ons beide slecht betaalt en word ik ook vanzelf buurman.Ik vindt dat de risico's te slecht betaalt worden en de periferie grijpt nog steeds de marges af,maar het inpikken van de marges van de kleintjes doen ze al jaren met medeweten van collega's,gezien je verlies in dit jaar valt het nog mee,ze sparen je nog.Dat doen ze niet met kleine fokkers.Zal wel met omvang=omzet te maken hebben.Niet zaligmakend,kent geen eind.Verbond Den Bosch is de redding in brabant toch?

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Nee die is ooit weggekocht en doet rechtenhandel ik niet

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.