Varkenshouderij

Achtergrond 293 x bekeken 19 reacties

Van Rooi verhoogt varkensprijs

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 1 cent naar € 1,44 per kilo. Daarmee wijkt het bedrijf af van de andere Nederlandse varkensslachterijen. Die houden hun noteringen deze week nog onveranderd. De afzet van varkensvlees loopt de afgelopen weken wat beter. Van Rooi Meat geeft dat voordeel als eerste door aan vleesvarkenshouders. De overige slachterijen zullen binnenkort waarschijnlijk volgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wimpy

  hulde

 • no-profile-image

  john

  varkens leveren bij van rooi en voer kopen bij boerenbond deurne is toch even een extra saldo van zeker 1,65 per (300 kg per varken incl zeugen- en biggenvoer en 90 kg geslacht gewicht)afgeleverd varken.wie volgt???

 • no-profile-image

  boer

  Ha John, dat je geen varkenshouder bent weten we al langer, maar je werkt dus bij boerenbond deurne

 • no-profile-image

  boertje

  Jhon woond in de gemeente Sint Anthonis en werkte vroeger bij de chv
  en bbd heeft afgelopen jaar 12,8% voer minder verkocht Komt omdat Bert weg is kan die geen geheime afspraken meer maken scheelt veel voer.

 • no-profile-image

  Jan

  Iedereen reageert hier anoniem, waarom zal John zich bekend maken? Ik ken hem als een zeer bekwaam varkenshouder die zijn eigen plan trekt. Wees blij dat hij kennis wil delen. De meeste varkenshouders die geld verdienen en doorontwikkelen houden de kennis voor zich zelf. Dat is immers hun voorsprong en die geven ze niet weg. Klagers die ook nog eens niet willen leren van anderen zijn al gestopt of kunnen dat beter gelijk doen. Hun beste investering is een spiegel. Nou, moest het even kwijt, scheld me nu maar weer verrot als dat oplucht.

 • no-profile-image

  BOERTIE

  Er stoppen er volgens adviseur ABN nog genoeg; hij verwacht dat de varkensrechten (oost) zullen zakken tot 40-50 euro dit jaar. aanbod loopt steeds verder op. Banken gaan nu daadwerkelijk op de balans afschrijven en dus niet meer bijfinancieren.

 • no-profile-image

  VELUWSBOERTJE

  De varkensrechten doen in oost momenteel €70 100% benutbaar ,doordat er door de bank enkelle grote partijen op de markt zijn gebracht

 • no-profile-image

  ook van rooi leverancier

  als je maar goed weet dat van rooi altijd begint met stijgen, en vion met zakken. als ik leverancier van vion zou zijn zo ik deze week 2 cent extra eisen , anders zou ik maar eens naar van rooi bellen, die slacht beina 18 uur per dag en over een tijdje ook op zaterdag, over efficient werken gesproken, als vion dat ook zou doen konden ze 3/4 van de dikkoppen(lees vertegenwoordigers) buiten zetten en minimaal een slachthuis sluiten. maar ja wat zit ik toch te lullen, een vion leverancier blijft trouw, ook al zakken ze volgende week

 • no-profile-image

  Jansen

  De meeste boeren kruipen VION, ZLTO en Topigs graag in de kont. Het komt niet in hen op om eens verder te kijken.

 • no-profile-image

  john

  ik lees gewoon de nieuws berichten.. staat toch netjes beschreven kwartje beurs korting per 100 kg. en 1 cent per kg extra.

 • no-profile-image

  boerke

  klopt helemaal john, klopt het ook dat boerenbond deurne 100.000 ton voer is kwijtgeraakt? overigens had ik het er met mijn voerleveracier over dat ik hoopte dat ze de laatste keer in de bosch staan, want ik vind in deze tijd 200.000 euro ook veel geld, maar de helft komt eerst( wat nog veel te veel is) dus ik weet niet of boerenbond deurne helemaal de waarheid spreekt, of het een voerterugkrijg leugentje is?

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  Van Rooi is een sluwe vos. Deze week beurs in Den Bosch en iedereen praat op de beurs over die cent verhoging. Stijgt de markt niet gaat ie er volgende week gewoon weer af. Dat is gewoon taktiek. Ook gaat van Rooi volgens mij vanaf deze week meer slachten dus zal ie ook de varkens binnen moeten hebben. Ik lever nooit aan Vion, dus van mij mag ie ze kopen !!!

 • no-profile-image

  boertje

  Zie jaar verslag bbd...
  Toch mooi een besparing niet naar de beurs. Ze hebben toch ook alleen maar klanten in het zuiden dan is venray toch veel beter voor bbd (En nu maken ze er een stund van ) Beurs Den bosch is veel meer int dus wat moeten ze daar.
  verder Jan wie het langst leeft heeft het allemaal. komt goed etc etc Stuur je boekhouding maar dan zul je zien dat het nog lang duurd voor dat het weer goed komt

 • no-profile-image

  nog vion leverancier

  Varkenshaas,zou vion niet in de gaten hebben gehad dat het deze week beurs is?

 • no-profile-image

  john

  boerenbond deurne verlies elk jaar in januari en februari veel klanten.. waar andere fabrieken meteen de staffel maximaal zetten begint boerenbond deurne weer op en klim je gedurende het jaar. Aan het eind van het jaar is het weer minder interessant om op te stappen. misschien dat het daar verstandig is om bestaande klanten ook weer te laten beginnen met een gemiddelde staffel in het nieuwe jaar. Al zal het met de komst van mijn voer overal wel gedaan zijn met de staffelkortingen.

 • no-profile-image

  Beursganger

  Er is niks te doen op de beurs in Den Bosch, lauwe bedoening. Al die miljoenen is nu echt weggegooid geld.

 • no-profile-image

  Frits

  Was Woensdag ook al niets te doen. Alleen s`middags waren er meer, maar dat zijn de boeboeren die om 17.00 uur gaan melken.
  De stemming zat er Woensdag ook helemaal niet in. Varkensboeren zijn compleet lamgeslagen !!!

 • no-profile-image

  boer

  Ik ben woensdag geweest (van 17.00 tot 22.30 uur) en ik vond dat de stemming er best goed in zat. Kijk er is op dit moment natuurlijk weinig om positief over te zijn, maar om dat nou je leven te laten beheersen?! Ik heb genoeg mensen (ook boeren!!) gesproken die niet lamgeslagen zijn. Waar ik het wel mee eens ben is dat het volgens mij inderdaad steeds minder druk wordt op de Bossche beurs.

 • no-profile-image

  Frits

  @Boer, klopt, bij verschillende voerleveranciers zit de stemming er goed in omdat ze volop bier en eten hebben. Bij de stalinrichter tegenover is de stand bijna leeg. Dat zegt voldoende. Ik ben overigens nog èèn van de "optimisten", maar behoor tegelijkertijd ook tot de groep "realisten".

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.