Varkenshouderij

Achtergrond 190 x bekeken 5 reacties

Vion stopt met publiceren mutaties varkensvlees

Het varkensvleesbedrijf Vion stopt met ingang van deze week met het publiceren van de wekelijkse veranderingen van de verschillende onderdelen van het varkenskarkas. Het stopzetten van deze publicatie doet het bedrijf uit concurrentieoverwegingen. Vion houdt zijn basisprijs voor vleesvarkens deze week onveranderd op € 1,26 per kilo geslacht-gewicht, zoals het bedrijf vorige week woensdag aankondigde. Alleen bij calamiteiten zou de Vion-notering nog kunnen veranderen. Daar is volgens Vion geen sprake van. De Russische eis van dioxine-testen voor Duits varkensvlees beïnvloedt de afzet niet zodanig dat een verandering van de Vion-prijs nodig is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  down under

  "uit concurrentieoverwegingen" m'n aars! Was een mooie indicator om te kunnen zien of de verhogingen maar zeker ook de verlagingen aan de inkoop kant gerechtvaardigd waren. Nu is er van transparantie geen enkele sprake meer en kunnen de heren naar believe gaan graaien.

 • no-profile-image

  gait

  @down under, heb jij er zicht op of verlagingen cq verhogingen gerechtvaardigd zijn. Had jij niet beter handelaar kunnen worden, had je een nu een rijk belegde boterham gehad. Zo simpel is de markt ook weer niet.

 • no-profile-image

  van rooi leverancier

  vion doet het zo slecht nog niet. in 2008 slachten ze 57 % van de in nederland geslachte varkens , in 2009 54 %, wat zou het in 2010 zijn geweest? zal ook wel weer wat minder zijn, maar volgens vion gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de winstgevendheid. volgens mij moet je je toch wel afvragen als je in 3 jaaj 10 % van je varkens kwijtraakt in nederland of je wel goed bezig bent, maar dat is mijn mening

 • no-profile-image

  varkenshouder

  als je wat minder wilt verliezen raad ik alle varkenshouders aan om de komende weken alleen maar de varkens te leveren die noodzakelik weg moeten, ze worden elke week wat minder goedkoop en die extra centen kan een ieder denk ik goed gebruiken, minder leveren versneld het omhoog brengen van de varkensprijs, de slachterije bellen om varkens, das mooi, maar betaal er dan ook wat voor!

 • no-profile-image

  ik weet het nog

  ik hou ze nog even, de varkens zullen wel duurder worden, maar de slachthuizen zijn op dit moment nog gebaat bij lage prijzen, dan kunnen ze voor weinig geld vlees in de vriezer stoppen en naderhand met hopelijk voor hun met veel winst verkopen, lang leven de opslagregeling, ieder word er beter van behalven wij

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.