Varkenshouderij

Achtergrond 547 x bekeken

DPP-biggenprijs omlaag door Duitse dioxine-affaire

De DPP-noteringscommissie verlaagt haar notering voor biggen voor deze week met 2 euro naar 25 euro per stuk. Volgens biggenhandelaren moet de prijs nog verder zakken om de afzet van biggen in de benen te houden.

De export van Nederlandse biggen naar Duitsland is een drama. Duitse vleesvarkenshouders zijn bang om biggen op te leggen uit angst voor een forse daling van de opbrengst van vleesvarkens als gevolg van de dioxine-affaire. Als Duitse consumenten besluiten om varkensvlees niet meer te kopen, kan de Duitse varkensprijs zomaar ineens met 15 tot 20 cent per kilo dalen. De DPP-biggenprijs ligt deze week 9 euro per stuk lager dan een jaar geleden.

Prognose: dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.