Varkenshouderij

Achtergrond 160 x bekeken

Biggenprijs gelijk door wegebben dioxine-angst

De forse daling van de biggenprijs is weer voorbij.

Zowel de DPP als Vion houden hun biggenprijzen deze week gelijk op respectievelijk 20 en 23 euro per stuk. Dat is een gevolg van het langzamerhand verdwijnen van de angst onder Duitse consumenten voor dioxine. De afzet van varkensvlees trekt daardoor weer wat aan in Duitsland. Misschien leidt dat volgende week tot een kleine stijging van de varkensprijzen. Bovendien komt er een particuliere opslagregeling voor varkensvlees.
Varkenshouders leggen volop biggen op. Omdat vorige week weinig biggen zijn opgelegd, zijn de gewichten van de dieren hoger. Toch is het aanbod niet groot door de zomerse verharingsdip.

Prognose: Prijzen hoger.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.