Varkenshouderij

Achtergrond 216 x bekeken

Mengvoerafzet in Duitsland stabiel

De mengvoerafzet in Duitsland bleef in het afgelopen bedrijfsjaar 2009/10 nagenoeg stabiel. Dat meldt fabrikantenorganisatie Deutscher Verband Tiernahrung (DTV).

De productie steeg met 0,2 procent naar 21,14 miljoen ton. Dat is ondanks de crisis en de problemen in de vee- en varkenshouderij nog iets meer dan het langjarige gemiddelde van 20,5 miljoen ton, stelt DTV vast.
Een duidelijke groeisector was de vleespluimveehouderij met een afzetplus van 3,9 procent ten opzichte van 2008/09. De varkenshouderij nam 0,3 procent meer af. Op de rundveemarkt leverde de afzet daarentegen ruim 2 procent in, op de leghennenmarkt 1,8 procent. De totale Duitse mengvoermarkt haalde een omzetwaarde van 5,9 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.