Varkenshouderij

Achtergrond 266 x bekeken 10 reacties

Duitse varkens niet verder omlaag

Na de flinke prijsverlaging van 7 cent op vorige week vrijdag houden de Duitse varkensslachterijen hun varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,43 per kilo geslacht-gewicht. Varkensvlees gaat weliswaar moeizaam van de hand, maar de forse prijsdaling van vorige week is voldoende om dat op te kunnen vangen. Het aanbod van vleesvarkens is normaal en voldoende voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Varkenshouders houden hun dieren niet lager vast dan nodig, omdat een verhoging van de varkensprijs op korte termijn niet aan de orde is. Bovendien stijgen de voerprijzen, zodat het zwaar afleveren van varkens extra verlies oplevert bij gelijkblijvende varkensprijzen. De Duitse varkensprijs ligt deze week 13 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Wat een geluk !!

 • no-profile-image

  boerke

  slachterije kunnen nog een keer of 20
  7 cent eraf doen. dan blijft er nog 3 over en voor minder doe ik het niet!

 • no-profile-image

  wim

  komaan laat met ons allen nog wat meer produceren zodanig dat we met ons allen kopje onder of denken sommingen toch nog dat ze zoveel efficienter kunnen produceren dan hun buurman?????Zouden we niet beter de zeugenstapel in Europa met 10% afslachten en zo 25% meer verdienen??????????
  Minder varkens die moeten eten druk minder op grondstoffenmarkt en minder aanbod van varkens wie wordt daar beter van denk je ??????

 • no-profile-image

  knorknor

  Goeie gedachte Wim maar je kan 2 boeren niet laten samenwerken, laat staan nen paar duizend ! Zoals ze nu bezig zijn komt het niet goed !

 • no-profile-image

  ANONIEM

  met deze prijzen en het ontbreken van het vertrouwen op betere prijzen, denk ik dat mijn zeugenstapel met 100% ingekrompen word. de winkels zijn gewoon te machtig en onze slachterij kunnen alleen maar mee naar beneden, pluk nog maar even van mij en dan moet ik en ik denk nog wel meerdere colegas gedwongen stoppen. maar in brazilie en america is goedkoop vlees genoeg! aplausje voor de winkeliers. ik heb verloren maar of jullie hebben gewonnen valt nog te bezien?

 • no-profile-image

  gelukkig geen antieboerepartij als pvv

  we zullen wel moeten stoppen met onze varkenshouderij, nu een rechts kabinet niet door gaat zullen de varkensrechten wel blijven bestaan. hoef ik mischien niet in een huurhuis. dank je wel ab klink. slachthuizen verlaag maar flink , dan is het bij tenminste vlug afgelopen. beter een hevige maar korte pijn dan een langzame dood

 • no-profile-image

  boer

  Hoe kan het dan dat een boer bij mij in de buurt met 14000 varkens volhoud dat hij nog goed verdiend. Heeft alles op een luchtwasser, dus enorme stroomkosten, een man of 3 personeel, een hypotheek waar je niet meer over heen kunt kijken. Wie begrijpt dit dan?

 • no-profile-image

  Mester

  Kan alleen wanneer het een profibauer is. Die haalt vlot 10 euro meer opbrengst van een varken dan een doorsnee mester. En dat is voor hem toch 400.000 euro per jaar extra. Met de helft daarvan betaalt hij die 3 man, de extra stroomkosten en extra rente.

 • no-profile-image

  boer

  Wat is een profibauer ? Dat woord kennen we hier in Vlaanderen niet .
  Wil mij dit iemand uitleggen wat daar mee bedoekd wordt ?

 • no-profile-image

  boer

  10 euro meer per varken? Ik twijfel daaraan. Hij betaald ongeveer een euro of 5 meer voor zijn biggen, streep dit weg tegen de meeropbrengst. Hij haalt 99 punten op autofom, varkens gaan gewoon naar Duitse Vion. Of hij wordt door Vion buiten de normale afspraken extra bijbetaald. Voer wordt geleverd door een normale coöperatie, die wordt natuurlijk uitgeknepen, wat de overige klanten van die coöperatie niet weten en die dus indirect meebetalen. Verder gaat op zo'n bedrijf gezondheidstechnisch ook wel eens iets niet goed. Op een normale manier kan dit met deze prijzen volgens mij nooit.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.