Varkenshouderij

Achtergrond 235 x bekeken

'Biobrandstof banenmotor voor Europa'

Het omzetten van reststoffen van agrarische bedrijven in een nieuwe generatie van biobrandstoffen en biochemische producten kan de invoer van benzine in de Europese Unie met bijna twee derde verminderen en bovendien over tien jaar één miljoen nieuwe banen scheppen.

Dat staat in een stuk dat Bloomberg New Energy Finance vandaag presenteerde in Brussel en waaraan het chemieconcern DSM en het Deense bedrijf Novozymes meewerkten.

Volgens het stuk is het omzetten van agrarisch afval in nieuwe groene producten alleen op grote schaal mogelijk, als de lidstaten van de Europese Unie dit voluit ondersteunen. Boeren moeten gestimuleerd worden om hun biomassa aan te bieden aan nieuwe raffinaderijen. Bovendien moeten investeerders belastingvoordeel krijgen als ze geld steken in nieuwe techniek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.