Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Vleeskalveren duurder door eind vakantie

De vakanties zijn deze week voorbij in sommige delen van Europa. Terugkerende vakantiegangers kopen weer kalfsvlees om hun ijskasten mee te vullen. Zodoende loopt de afzet van kalfsvlees beter. Vleeskalveren worden daardoor duurder.
De prijs van blanke vleeskalveren trekt aan met 15 tot 20 cent naar € 4,05 tot € 4,10 per kilo geslacht-gewicht. Dat is weliswaar goed nieuws voor de kalfsvleesintegraties en de niet-contractgebonden houders van blanke vleeskalveren, maar de prijs is niet nog voldoende om de kostprijs te dekken. Die ligt op € 4,50 tot € 4,60 per kilo geslacht-gewicht. Om dat niveau te halen moet de opbrengst van blanke vleeskalveren dus nog aantrekken met 40 tot 50 cent per kg.
Rosé vleeskalveren brengen ook meer geld op. De prijs van jonge rosé’s stijgt iets meer dan die van de oudere dieren. Jonge rosé vleeskalveren noteren 10 tot 15 cent hoger met € 3,25 tot € 3,35 per kilo. De opbrengst van oude rosé vleeskalveren stijgt met 10 cent naar € 2,95 tot € 3,00 per kilo. De prijs van rosé vleeskalveren lag vorige week 8 tot 10 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.