Varkenshouderij

Achtergrond 191 x bekeken 2 reacties

Vion volgt Duitse varkensprijzen

Vion houdt zijn Nederlandse varkensprijs deze week gelijk op € 1,50 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee volgt het bedrijf de Duitse varkensslachterijen, die hun prijzen afgelopen vrijdag ook onveranderd hielden. Het aanbod van vleesvarkens neemt iets toe, nu er deze week geen prijsverhoging meer komt. Desondanks blijft de aanvoer van vleesvarkens bij de slachterijen dit jaar veel kleiner dan vorig jaar. Bovendien vallen de slachtgewichten tegen. Varkensvlees levert niet of nauwelijks meer geld op. Alleen voor varkensbuiken ontvangen varkensvleesbedrijven deze week 5 cent per kilo meer dan vorige week. De opbrengst van de overige delen van het varkenskarkas blijft onveranderd. Daardoor levert het hele varkenskarkas 0,2 cent per kilo meer op. De Vion-varkensprijs ligt deze week 3 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door een prijscorrectie van 10 cent in week 13 van dit jaar, leveren vleesvarkens in feite 7 cent per kilo minder op dan begin augustus van vorig jaar.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    EDWIN VAN HOUTUM

    ITALIE 8 CENT DUURDER. HET KOMT TOCH NOG GOED DIT JAAR.

  • no-profile-image

    john

    italie heeft de afgelopen niet verhoogd. Dit is de inhaalslag om weer gelijk te komen met de rest in de eu. iemand al ideeen voor de prijs voor deze week?

Of registreer je om te kunnen reageren.