Varkenshouderij

Achtergrond 195 x bekeken

Vion breidt capaciteit in Schotse vestigingen uit

De Britse tak van Vion gaat na een reeks inkrimpingen de capaciteit bij twee vestigingen in Schotland flink uitbreiden.

Vion UK schept met de miljoeneninvestering 250 nieuwe banen. Bovendien gaan 234 eerder aangekondigde ontslagen bij één van de vestigingen niet door nadat de Schotse overheid 780.000 euro aan financiële steun heeft toegezegd.

De kipverwerkingsfabriek van Vion UK in Coupar Angus is uitgebreid met een nieuwe verpakkingslijn. Vion kan daarmee nu kip vanaf het ei tot het eindproduct leveren onder het merk 'Produce of Scotland'. Ook het voer komt uit een eigen fabriek. De uitbreiding van deze vestiging levert 150 nieuwe banen op.

Daarnaast komen er nog eens 100 banen bij in de verwerkingsfabriek in Cambuslang. Door de investeringen neemt de productie met zo’n 25 procent toe. De Schotse minister voor plattelandszaken Richard Lochhead noemt de uitbreidingen van Vion goed nieuws voor de Schotse voedingssector. Volgens Lochhead bevestigen de beslissingen ook dat Vion een toekomst op lange termijn in Schotland ziet.

Of registreer je om te kunnen reageren.