Varkenshouderij

Achtergrond 183 x bekeken

EU-export varkensvlees blijft groot

De Europese export van varkensvlees bleef in juni van dit jaar nog relatief groot met 219.000 ton. Dat is 15,8 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, maar wel 2.000 ton minder dan in mei van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.
De 27 Europese lidstaten exporteerden in de eerste helft van dit jaar 1,25 miljoen ton varkensvlees. Dat is 11,1 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2009. Europese exporlanden profiteerden in de eerste maanden van dit jaar van de lage koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Inmiddels is deze koers gestegen, zodat de Europese export van varkensvlees in het gedrang komt.
Rusland is de belangrijkste afnemer van Europees varkensvlees. Naar dat land ging in de eerste zes maanden van dit jaar 383.285 ton varkensvlees uit Europa. Op de tweede plaats komt Hong Kon met een afname van 210.005 ton. De derde plaats is voor Japan. Dat land bestelde 112.455 ton varkensvlees in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.