Varkenshouderij

Achtergrond 217 x bekeken 14 reacties

DPP-biggenprijs omlaag

De DPP-biggenprijs daalt deze week met 1 euro naar 29 euro per stuk. De prijsdaling is een gevolg van een grote onzekerheid onder vleesvarkenshouders over de ontwikkeling van de voerprijs in de komende maanden. Stijgen die fors en gaat de varkensprijs niet mee omhoog, dan lijden vleesvarkenshouders forse verliezen op de biggen die zij nu opleggen. Zodoende zijn zij terughoudend met het opzetten van de dieren. Als zij dat wel doen, willen zij goedkopere biggen in hun hokken. De DPP-biggenprijs ligt deze week 4 euro onder het niveau van vorig jaar. Inclusief de prijscorrectie van 6 euro in week 42 van 2009 brengen biggen die op de DPP-prijs verkocht worden deze week dus 10 euro per stuk minder op dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Onzekerheid bij

  Gelukkig vreten zeugen en biggen geen voer en kan daarom de biggenprijs gerust omlaag naar onder de 30 euro.

 • no-profile-image

  econoom

  29+15 euro toeslag=43euries is nog steeds kostprijs dekkend of niet dan???

 • no-profile-image

  realist

  @econoom, daar kun je net alle rekeningen van betalen bedoel je! Met dalende toeslagen, stijgende voerprijzen en mestafzetkosten in de komende maanden blijft er weinig over om nog te denken aan onderhoud/vervangingsinvesteringen. Laat staan te denken aan investeringen voor de eisen rond 2013.

 • no-profile-image

  fokker

  hoe zo28+15
  wij krijgen 25+10= 35euro
  met een kostprijs van 50.00 euro is dus 15.00 in de min blijft er niet over om van televen

 • no-profile-image

  henkie

  geef nog maar 25 euro voor biggen in de stal,meer zijn ze mij niet waard.

 • no-profile-image

  Ik

  Wist niet dat Rendac aan jou de biggen leverde Henkie.

 • no-profile-image

  boerke

  Eigenlijk moeten jullie boeren niet zo zeuren. Jullie hebben allemaal 5 tot 10 % te veel varkens in de stal. er wordt altijd tegen een overproduktie aan geproduceerd. Als er 1% te kort is dan komt het vanzelf goed met de prijzen. Wat denk je van met z'n alle een paar weken niet dekken. Dat helpt. Zeuren niet. Iedereen moet altijd maar "meer meer en nog eens meer". En wat je krijgt is "steeds minder"

 • no-profile-image

  Spantje

  Boerke Brabant, geef het goede voorbeeld en draai jouw stal alvast leeg, alle kleine beetjes helpen. Niemand die jouw gezeur zal missen.

 • no-profile-image

  boerke

  er zijn kennelijk 2 boerke brabant actief op dit forum. ik geef niet zulke domme reacties.

 • no-profile-image

  john

  enkele weken niet dekken... 3 weken later als alle dieren weer in productie komen komt er een grote piek.. en om nu 60 euro per worp kosten aan stilstand te hebben hakt er flink in.. Gewoon 10% minder zeugen dekken is dan gunstiger. Die ouwe zeug, of die zeug die het toch niet gaat maken met betrekking tot productie naar het slachthuis sturen. Er staan dan geen zeugen geparkeerd, de resultaten per gemiddeld aanwezige zeug worden beter, doordat je minder biggen in de slechte tijd hebt gaan de gemiddelde opbrengstprijzen omhoog, in de tijden dat de biggen niet gewild zijn kan je ze een week langer houden wat meer flexibiliteit geeft. Verder wordt de overbevolking in de stal minder wat positief uitpakt voor de gezondheid. Over 6,5 maanden zijn de biggenprijzen waarschijnlijk weer goed daarom nu weer volop insemineren. Maar in de periode januari - juni moet je goed kijken of je inseminatie geld op gaat leveren. Ben er dit jaar mee gestart en ben blij dat ik nu minder biggen heb. Geen biggen opgepropt in de stal (betere gezondheid), rustig werken (levert nu toch niets op), Allemaal zeugen die veel biggen spenen (meer arbeidsplezier). Dadelijk in het voorjaar heb ik het er wel voor over om biggen te proppen, hard te werken en iets minder biggen per zeug te spenen maar dit wordt gecompenseerd met de opbrengsprijs.

 • no-profile-image

  knor knor

  Vleesvarkenshouders, geen paniek! De biggenprijs gaat de komende weken fors zakken. Er worden te weinig vleesvarkens geleverd, waardoor te weinig plekken leegkomen. Er zijn volop biggen, eigenlijk te veel. In buitenland loopt afzet van biggen dramatisch. Handelaren zitten te zweten om alle biggen te plaatsen. Bij dreiging van stijgende voerprijzen (zal waarschijnlijk achteraf meevallen), wil men in Oost Europa geen biggen meer opleggen. Als Beurs en NVV de markt wil volgen, en de biggenprijs niet kunstmatig in de been wil houden ten koste van de mester, moet de notering vanavond € 2,- tot € 4,- zakken. Helaas fokkers, na goede tijden komen slechte tijden en na slechte tijden komen weer goede tijden.
  Dus NVV voor volgende week: -/- € 2,- to -/- € 4,-!! En anders wordt het tijd dat mesters een week overslaan met leveren en opleggen. Komt varkensprijs en biggenprijs alleen maar ten goede.

 • no-profile-image

  Profibauer

  Kwaliteit wint altijd. Duitsland € 40,00 + € 7,00 + BTW = altijd nog een slordige 50 euro.

 • no-profile-image

  Jansen

  Ik draai m'n vleesvarkensstallen momenteel leeg er komt geen big meer in ook al krijg ik ze voor weinig.

 • no-profile-image

  john

  en daarom lever ik mijn biggen aan een blijver.. enkele export koppeltjes in het voorjaar en de rest past prima.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.