Varkenshouderij

Achtergrond 282 x bekeken 2 reacties

DPP-biggenprijs niet van plaats

In navolging tot de varkensprijzen blijft de DPP-biggenprijs deze week ook onveranderd op 30 euro per stuk. Vleesvarkenshouders tonen weinig animo om biggen op te leggen, omdat zij een stijging van de voerkosten verwachten door tegenvallende graanoogsten. Zij verloren de afgelopen jaren al veel geld en willen niet weer in de verliezen komen. Als de prijs voor varkensvoer stijgt, zal varkensvlees in de winkels duurder moeten worden en zullen varkenshouders ook hogere prijzen voor hun dieren moeten krijgen. Dat laatste is altijd maar de vraag, omdat supermarkten ongetwijfeld een groot deel van de hogere prijzen voor varkensvlees in hun zak zullen steken. De DPP-biggenprijs ligt deze week 2 euro lager dan een jaar geleden. Door een prijscorrectie van 6 euro in week 42 van vorig jaar, brengen biggen 8 euro per stuk minder op dan een jaar geleden.
De Duitse Teleporc-varkensprijs bleef vanmiddag onveranderd op € 1,54 per kilo. Dat is een sterke aanwijzing dat de Duitse varkensprijzen komende vrijdag niet omhoog gaan.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boer

    30 euro

  • no-profile-image

    Derk Klein Kranenberg

    Sorry, een fout gemaakt. Is inmidels hersteld. Groeten, Derk.

Of registreer je om te kunnen reageren.