Varkenshouderij

Achtergrond 620 x bekeken 1 reactie

Zee van boterbloemen

Koeien en kalveren vermaken zich uitstekend tussen de vele boterbloemen in dit weiland bij Buren in de Betuwe.

De kalveren komen er net bovenuit. Als ze staan tenminste. Als ze liggen gaan ze kopje onder in een gele zee van boterbloemen. Foto Vidiphoto

De politie heeft dinsdagavond in Woerden een dolle koe doodgeschoten. Dat gebeurde nadat tien koeien uit een weiland waren ontsnapt. Negen koeien werden teruggedreven naar een weiland, maar één koe nam de benen. Het dier belandde eerst in een sloot en rende vervolgens een wijk in. Een vee-arts slaagde er in de koe met een verdovingsgeweer neer te leggen, maar het dier was te zwaar om op de veekar te tillen. Daarom werd de dame met een spuitje bijgebracht. Foto FPF

Medewerkers van Marc Simons uit het Limburgse Roosteren planten op 2 hectare rivierklei bloemkool. De bloemkool wordt naar verwachting in de tweede helft van augustus geoogst, aldus Simons. Er heerst topdrukte op het bedrijf; omdat ook asperges worden gestoken, zijn zeventig medewerkers tegelijk op het bedrijf bezig. De prijzen van bloemkool waren de laatste weken goed. Foto Twan Wiermans

De brandweer is uren bezig geweest om dode varkens uit een stal in Schaijk af te voeren. Foto ANP

Foto

Administrator

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.