Varkenshouderij

Achtergrond 277 x bekeken 2 reacties

Logtenberg: streef naar groter marktaandeel

De NVV moet er naar streven om minimaal 70 procent van de varkenshouders als lid te hebben.

Dat zei Mark Logtenberg bij zijn afscheid als penningmeester van de NVV. Op het ogenblik is volgens eigen opgaaf ongeveer de helft van de varkenshouders lid van de vakbond.

Logtenberg verwacht vanaf 2014 een stabilisatie van het aantal varkenshouders. "Wil de NVV perspectief houden, dan zal het percentage varkenshouders dat lid is moeten groeien. Anders zijn we te klein", aldus Logtenberg. Hij pleitte er voor om planmatig te werk te gaan en concrete doelen te stellen. "De NVV moet bij alles wat ze doet het belang van de leden centraal stellen. Ik noem dat lidcentrisch denken".

De scheidende penningmeester pleit er voor om meer sterke mensen van buiten de sector, maar wel met kennis en affiniteit in te huren die worden ingewerkt en een bindende en een leidende rol kunnen vervullen. "Het dagelijks bestuur moet een gevarieerd team met kennis van zaken worden."

Logtenberg was negen jaar penningmeester van de NVV. Hij diende onder de drie voorzitters die de NVV heeft gehad: Wien van den Brink, Willie van Gemert en Wyno Zwanenberg, en fungeerde als hun sparring-partner. Hij was in die periode ook de oprichter van De Groene Belangenbehartiger, het dienstverlenende bedrijf van de NVV. Verder was hij de aanjager van het varkens- en biggenprijzenonderzoek van de NVV en de man achter de wekelijkse varkensnotering van de vakbond.

Logtenberg werd bij zijn afscheid voor zijn verdiensten benoemd tot erelid van de NVV.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Het huidige bestuur zal er niet rouwig om zijn dat de heer Logtenberg vertrokken is uit het NVV bestuur, ik wens de nieuwe bestuursleden veel wijsheid en kennis.
  Houdt de boel maar goed in de gaten.

 • no-profile-image

  Burke

  Dhr. Logtenberg benoemd tot erelid van de NVV. Dat is nou een reden om geen lid te worden van de NVV. Het bestuur weet niet wat er leeft in de achterban van de sector, al veel te lang is er om het terug treden van Logtenberg gevraagd en nimmer is men gehoord. Het leiding geven aan een organisatie is gebaat bij een goed gemotiveerd team en dat is wat er bij Logtenberg aan ontbrak. Ik wil wel eens de financiele cijfers zien van 2009 van De Groene Belangenbehartiger, als deze positief zouden blijken is de kans aanwezig dat er geschoven is met middelen. Sinds het aantreden van Logtenberg is er nauwelijks een positief resultaat behaald, als er financiele missers waren , werden deze door de NVV gedicht , nou als je daar iemand erelid voor maakt heb je het bij een groot deel van de NVV'ers verbruid. Dus waarom zou je lid worden ????????????

Of registreer je om te kunnen reageren.