Varkenshouderij

Achtergrond 304 x bekeken

'Combinatie van Kian en Lightning lijkt perfect'

Vooral de dochtergroep uit de proefperiode van de roodbonte stier Delta Fidelity trok tijdens de twaalfde NRM de aandacht.

"Deze combinatie van Kian en Lighting lijkt perfect", liet de speaker weten. Fidelity, de lijstaanvoerder van de roodbontestierenkaart van CRV is populair bij zowel zwart- als roodbontfokkers. Volgens CRV wordt het sperma van de stier voor 60 procent op zwartbonte dieren gebruikt. Foto Jan Willem Veldman

Fokkerijorganisatie CRV toont in Utrecht een rasgroep MRIJ-koeien. Foto Jan Willem Veldman

Een man kijkt geïnteresseerd naar de techniek in de nieuwe biologische pluimveestal van de maatschap Van Veldhuizen en Van Middendorp in het Gelderse Lunteren. Vandaag hielden de toekomstige pluimveehouders een opendag van de nieuwe stal met vijf afdelingen met drie rijen volière. Aan de stil zit een overdekte uitloop. Komende dinsdag komen de 15.000 biologische leghennen in de stal. De maatschap Van Veldhuizen begint het pluimveebedrijf op de locatie waar zijn grootouders een varkensbedrijf hadden. Foto Wil Groenhuijsen

Jonge biggen krijgen Yakult op het zeugenbedrijf van Arie en Anneke Kranenburg in het Noord-Hollandse Obdam. Op het bedrijf waren tot twee jaar terug problemen met diarree bij jonge biggen. Op de foto geven eigenaresse Anneke en medewerker Arie Krul de biggen Yakult te drinken. Foto Wick Natzijl

Bezoekers bekijken van bovenaf het broeien van bolbloemen op het bedrijf van Wagemaker in het Noord-Hollandse Hoogkarspel. Het PPO gaf daar vandaag ook een toelichting op een broeisysteem voor tulpen in twee lagen. Het PPO doet op het bedrijf onderzoek naar de lichtbehoefte van de tulpen tijdens de broei en in hoeverre energie kan worden bespaard door de tulpen in een dubbele laag te broeien. Het onderzoek wordt betaald door het Productschap Tuinbouw, het ministerie van landbouw en de provincie Noord-Holland. Foto Wick Natzijl

Kühn liet vandaag bij het loonbedrijf van Theo de Wit in het Noord-Hollandse Berkhout een breed scala machines zien. Blikvanger was de Moduliner 6004ML, een zaaimachine met een werkbreedte van 6 meter en een rotorkopeg met twintig rotors voor het wielstel en een pneumatische zaaimachine met 48 zaaischaren erachter. De Wit is vooralsnog de enige gebruiker in Nederland. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.