Varkenshouderij

Achtergrond 387 x bekeken 3 reacties

Beslag op bezit Weyl-directie

De schuldeisers van Weyl hebben ook beslag laten leggen op de persoonlijke eigendommen van voormalig algemeen directeur Frank Weyl en voormalig financieel directeur Harro Geerdink.

Dit heeft curator Jacques Daniëls bevestigd. Dit sterkt het vermoeden dat beide voormalige managers financiële misstappen hebben begaan. Dit is ook het verhaal dat leeft onder het personeel van Weyl. Medewerkers hebben het idee dat twee genoemde personen een 'spelletje' hebben gespeeld voorafgaand aan het faillissement. Weyl zelf wil geen enkele reactie geven.

Gezegd is dat mogelijke overnemer Vion de vorderingen op beide voormalige directeuren bij een definitieve overname zal steunen. Vion wil dat niet bevestigen. De derde directeur, Chief Operating Officer (COO) Gerrit Wolf, zou niets te maken hebben met het handelen van Weyl en Geerdink. Hij is ook niet expliciet op non-actief gezet.

Naast Vion zaten ook de Duitse slachterijen Tönnies en Gausepohl in de laatste biedronde. VanDrie leek ook mee te doen, maar blijkt toch al eerder te zijn afgehaakt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ex werknemer

  Dat is maar goed ook. Onze pensioen premies zijn niet afgedragen en wij zitten met de gebakken peren. Criminelen zijn het over de rug van een ander.

 • no-profile-image

  gert

  Dat hadden ze ook bij de directie van de DSB bank moeten doen

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Dan heeft die directie de leveranciers heel veel uit te leggen!

Of registreer je om te kunnen reageren.