Varkenshouderij

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Vion houdt afstand met Duitsers

Vion verhoogt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 4 cent naar € 1,46 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee blijft die prijs één cent per kilo hoger dan de Duitse varkensprijzen. Dat prijsverschil is vorige week ontstaan toen de Duitsers hun prijzen met twee cent per kilo verhoogden en Vion er in Nederland drie cent per kilo bij deed. Diverse varkenshouders verwachtten dat Vion dat prijsverschil snel weer zou laten varen. Dat is deze week in ieder geval nog niet aan de orde. Het aanbod van vleesvarkens is ruim voldoende voor vier slachtdagen. Varkensvlees levert bijna vier cent per kilo meer op. Vion noteert voor hammen, ribben en nekken vijf cent per kilo hoger. De opbrengst van middels en schouders stijgt met vier cent per kilo. De prijs voor buiken en wangen stijgt met drie cent per kilo. De Vion-varkensprijs ligt deze week 9 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Als gevolg van de invoering van het nieuwe Vion-prijssysteem brengen vleesvarkens deze week één cent per kilo meer op dan eind mei 2009.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jopiesnel

    die ene cent halen ze weg bij de nieuwe uitbetalingssystematiek,ze hebben nog nooit wat weggegeven,dus sigaar uit eigen doos

Of registreer je om te kunnen reageren.