Varkenshouderij

Achtergrond 567 x bekeken

Peen zaaien

Loonwerker Lokerse zaait peen op een perceel van 6,5 hectare in het Zeeuwse Tholen.

Volgens opdrachtgever Michel van Oorschot was de ondergrond nogal plakkerig, terwijl het de laatste dagen in Tholen niet heel veel regende. Van Oorschot teelt op 75 hectare naast peen ook uien, knolselderij, aardappelen, suikerbieten en tarwe. Foto Anton Dingemanse

Gerrit-Jan Gorter werd op Hemelvaartsdag voor één dag omgedoopt tot "boergemeester" van Zeewolde. De burgervader kreeg op de tweede Boer-zoekt-Burger-dag temidden van leden van een balletschool een heuse ambtsketen omgehangen. Het machtssymbool was gemaakt met producten van het land. Boer zoekt Burger is een initiatief van zes boeren en boerinnen die het buitengebied van Zeewolde onder de aandacht brengen. Er kwamen volgens de organisatie ruim 7500 mensen op het evenement af. Ze konden de 19 deelnemende boerenbedrijven in de Zuidlob van Zeewolde bezoeken. Daarna bestond de mogelijkheid tot het proeven van streekproducten waaronder spruitjesijs. Er kon worden deelgenomen aan een taartbak- of kruiwagenwedstrijd. Tevens konden fiets- en autoroutes worden afgelegd door het agrarische platteland. Foto Boer zoekt Burger

Het Swieneparredies in Nieuw-Scheemda trekt op het ogenblik veel bekijks met een koppel jonge kunekune-biggen. Ze zijn op 26 april geboren. Het kunekune-ras komt in Nederland niet veel voor. De dieren van dit ras zijn vrij klein en hebben een goed karakter. Ze zijn daarom ook geliefd als hobbyvarken. Deze varkentjes gaan bij goed weer over twee weken naar buiten. Het Swieneparredies houdt op 26 juni zijn jaarlijkse Zwijnfestijn, een openluchtmarkt met diverse activiteiten die met varkens te maken hebben. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.