Varkenshouderij

Achtergrond 467 x bekeken

Hypor neemt Canadese Duroc-fokker over

Varkensfokkerij-organisatie Hypor van Hendrix Genetics neemt het Canadese bedrijf Designed Genetics over.

Met de overname versterkt Hypor zijn leidende positie in de Duroc-fokkerij voor wat betreft eindberen. Dit meldt Hendrix Genetics in Boxmeer.

Designed Genetics uit Lockport in Manitoba is sterk in de Duroc-fokkerij. Het bedrijf is actief in Azië en Amerika, markten waarin het naar eigen zeggen de laatste 25 jaar een uitstekende reputatie heeft opgebouwd.

De activiteiten van Designed Genetics zullen volledig worden geïntegreerd in Hypor, de varkensfokkerijdivisie van Hendrix Genetics. Hoofdaandeelhouder Paul Riese van Designed Genetics blijft samen met zijn familie een actieve rol vervullen binnen het bedrijf. In een verklaring zegt hij blij te zijn dat de familietraditie door Hypor wordt voortgezet.

Hypor nam twee jaar geleden het Franse fokkerijbedrijf France Hybrides met een belangrijke Duroc-fokkerij over. Vorig jaar werd het Canadese Duroc-fokkerijbedrijf Shade Oak Swine ingelijfd. Met nu ook Designed Genetics heeft Hypor een sterke positie opgebouwd in de wereldwijde Duroc-fokkerij.

Manager Antoon van den Berg van Hypor ziet de overname van Designed Genetics als een natuurlijke stap in de verwezenlijking van de ambitie van Hypor om zijn positie op de wereldmarkt verder uit te bouwen. Hypor wil een complete portfolio van de hoogste kwaliteit genetica aanbieden.

Hendrix Genetics timmert de laatste jaren met name ook in de varkensfokkerij nadrukkelijk aan de weg. Directeur Thijs Hendrix van Hendrix Genetics verwijst naar het Visie-document dat het bedrijf opstelde in 2005.

"We hebben toen gezegd dat we ons in zowel de varkens- als de pluimveefokkerij duidelijk willen positioneren. Tot nu toe lukt dat vrij behoorlijk." Varkensfokkerijdivisie Hypor bouwde de laatste twee jaar via allianties en overnames onder meer posities op in China (alliantie met Agfeed) en in de Filipijnen. In Duitsland is een nauw samenwerkingsverband met stamboekorganisatie BHZP.

Of registreer je om te kunnen reageren.