Varkenshouderij

Achtergrond 199 x bekeken

"Landbouw van strategisch belang voor Latijns-Amerika"

Door een gebrek aan focus op de landbouw neemt de honger in Latijns-Amerika en de Caraïben weer toe.

Dat zei directeur-generaal Jacques Diouf van de Wereldvoedselorganisatie FAO op een regionale conferentie. De landbouw blijft van groot strategisch belang voor de sociale en economische welvaart in Latijns-Amerika en de Caraïben, aldus Diouf. Zonder gezonde landbouw neemt honger toe, lopen exportinkomsten achteruit en zal uiteindelijk sociale onrust gaan ontstaan.

Diouf zei dat tussen 1990 en 2006 de regio er dankzij de landbouw in is geslaagd het aantal ondervoede mensen terug te brengen van 53 naar 45 miljoen. Daarna is het aantal hongerigen weer gestegen tot hetzelfde niveau als de vroege jaren ‘90.

Diouf zei dat landen het beste plattelandsbeleid, landbouwbeleid en milieubeleid in één plan kan opnemen. Daarnaast vindt Diouf het essentieel dat speciale aandacht gaat naar productiviteitsverhoging bij met name kleine boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.