Varkenshouderij

Achtergrond 1626 x bekeken

Japanse kers met driehoeksent enten op onderstam

Medewerker Bert Lam van Batouwe Boomkwekerijen in het Gelderse Dodewaard ent verschillende soorten Japanse kers op een onderstam.

De takken van de Japanse kers zijn afgelopen winter geplukt. Ze worden nu uit de vriezer gehaald en met een speciale driehoeksent op de onderstam gezet van een prunus Avium (de wilde zoete kers). Het is de tijd de ent op de onderstam aan te brengen, nu de onderstammen de warmte oppikken en zich ontwikkelen. Na ongeveer vier weken is de ent vergroeid met de onderstam. Batouwe Boomkwekerij levert de stammen aan de tussenhandel, die ze vervolgens doorlevert aan tuincentra. Foto Vidiphoto

Loonwerker Hardrik de Vries stelt zijn spaakwielbemester bij. Hij is momenteel druk met de machine in de weer. Diverse boeren willen nu vloeibare kunstmest in de bodem. Het is een moei steuntje in de rug voor het opkomende gras. De Vries kan per keer ongeveer 15 hectare bemesten. Daarna is de voorraadtank van zijn bemestingsmachine leeg en moet hij die opnieuw vullen. Deze keer moet hij ongeveer veertig hectare grasland bemesten. De dosering wordt via de computer geregeld. Daar hoeft dus niet aan te worden gesleuteld. De verdere afstelling van de machine vergt nog wel enig handwerk. Foto Ruben Meijerink

Varkens springen over een hindernis tijdens een varkensrace in de Australische stad Sydney. De dieren nemen deze horde in het kader van een onderdeel van de Koninklijke Paastentoonstelling. Dat is een jaarlijks landbouwevenement in Australië, bedoeld om in de stad het platteland te promoten. De paastentoonstelling is op 1 april begonnen en duurt nog tot en met 14 april.Foto ANP

Een bezoekster van de Keukenhof legt de bloeiende tulpen vast met haar camera. Ondanks het relatief koude en natte weer werd de bloemenshow dit paasweekeinde goed bezocht. Zoals gebruikelijk kwam 70 procent uit het buitenland, merkt de Keukenhof op. Met name de belangstelling uit Oost-Europa was opmerkelijk. Algemeen directeur Piet de Vries: "Pasen valt vroeg dit jaar en natuurlijk speelt ook het weer een belangrijke rol, maar het is niet doorslaggevend. Bezoekers willen gewoon naar het park en laten zich daarbij niet beïnvloeden door het weer." Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.