Varkenshouderij

Achtergrond 477 x bekeken 3 reacties

Geen heffing op veevoer

Wat Den Haag ook aan bezuinigingen doorvoert en wat daarvan ook de landbouw raakt, er moet geen toeslag op het toch al dure veevoer komen. Dat vinden veel panelleden.

Allerlei mogelijkheden voor bezuinigingen hebben de 20 ambtelijke werkgroepen bedacht, om miljarden aan besparingen uit allerlei beleidsterreinen en delen van de samenleving te persen. Het is, gezien de crisis, hard nodig. Sommige bezuinigingsopties hiervan raken de landbouw. Boerderij schrijft er deze week over. Zo wordt gedacht aan afschaffing van het accijnsvoordeel op rode diesel, een heffing op fosfaat- en stikstofkunstmest, een hoog btw-tarief voor vlees en een heffing op veevoer. Vooral over deze laatste optie is het lezerspanel van Boerderij niet positief.

Blijf af van het veevoer, Den Haag!

Boerderij legde zijn lezerspanel over de hierboven genoemde agrarische bezuinigingsopties twee vragen voor: welke van deze bezuinigingen vindt u het minst wenselijk, en welke vindt u het beste of dan toch het minst erg? Lees er meer over op de lezerspanel-pagina van Boerderij 28, die dinsdag 13 april verschijnt. Een tipje van de sluier kunnen we nu al oplichten: bij de vraag welke bezuiniging écht niet gewenst is, zei de grootste groep (37 procent, stand van zaken op vrijdag 10 april): een heffing op veevoer.

Drukkende kostenpost

Het dure veevoer, nu al drukkende kostenpost voor veel veehouders, moet dus voor het panel écht niet nog prijziger worden. Den Haag is gewaarschuwd, zullen we maar zeggen.

Doe mee aan het lezerspanel!

Ook uw mening laten meeklinken? Meld u aan voor het Boerderij-lezerspanel.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  K.i.s.s

  Gemiddeld genomen zijn de marge's op veevoer veel te hoog.
  Zie maar het aantal mensen wat nog steeds op de boer loopt en wordt opgeleid. (voor maar een paar jaar) zet dit maar eens af tegen alle andere toeleveranciers ook qau saneringen e.t.c dan klopt er geen hol van.

 • no-profile-image

  Han

  Heffing op import grondstoffen, zou voor de Nederlandse akkerbouw wel eens en opsteker kunnen zijn. Voor de sector is het nog te bezien of het negatief uitpakt. Het kan de bedrijfsbeeindiging wel eens versnellen, waardoor de markt opschoond en de prijs hopelijk stijgt, zeker als er ook maatregelen worden getroffen om import vlees net als de voer componenten te belasten. Gelijk speelveld moet aanwezig blijven.

 • no-profile-image

  jonge

  Tja lang leven de Vrije wereldhandel.......tenminste ik dacht dat Nederland hiervoor stond.........ja stond ja .....nu dus schijnvaar niet meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.