Varkenshouderij

Achtergrond 232 x bekeken 2 reacties

Duitsers zetten toon voor Vion

Duitse slachterijen zetten afgelopen vrijdag de toon voor de Vion-varkensprijs. Die stijgt deze week met 4 cent naar € 1,36 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee komt deze prijs precies uit op de Duitse prijzen. Varkensvlees levert ongeveer 4 cent per kilo meer op door het mooie barbecueweer. Vion ontvangt 4 cent per kilo meer voor varkenshammen. Ribben leveren 5 cent per kilo meer op. De opbrengst van schouders stijgt met 3 cent per kilo. Voor middels stijgt de prijs met 2 cent per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is ruim voldoende voor vier slachtdagen. Koninginnedag valt uit als slachtdag. Duitse slachterijen hebben aanstaande vrijdag niet vrij, maar werken alleen niet op zaterdagochtend. Dat doen zij normaal gesproken wel, maar aanstaande zaterdag niet in verband met de viering van de Dag van de Arbeid. Zij kunnen dus wat meer varknes gebruiken. De Vion-varkensprijs ligt deze week op precies hetzelfde niveau als een jaar geleden. Aangezien Vion een nieuw uitbetalingsdsysteem heeft ingevoerd, leveren vleesvarkens deze week ongeveer 10 cent per kilo minder op dan eind april van 2009. Dat prijsverschil geldt niet voor elke vleesvarkenshouder. Degenen die heel goed voldoen aan de specificaties van Vion, kunnen een hogere varkensporijs ontvangen dan collega's die daar niet aan voldoen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  V v houder

  Het is zo wel lekker onduidelijk met die nieuwe uitbetaling van VION. Zo lijkt het net of ze een hele goeie prijs betalen maar in werkelijkheid valt dat best tegen. Maar laat het nog maar even goei weer blijven dan schieten de prijzen lekker omhoog.

 • no-profile-image

  ynit

  Derk moet zijn werk beter doen.

  Dan wist die dat de nieuwe uitbetaling
  beter valt dan verwacht. Het is nog nooit zo stil geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.