Varkenshouderij

Achtergrond 222 x bekeken 8 reacties

DPP-biggenprijs omlaag

De DPP-noteringscommissie verlaagt haar biggenprijs voor deze week met 2 euro naar 36 euro per stuk. De verlaging is een gevolg van een geringere vraag naar biggen bij vleesvarkenshouders. Zij willen de dieren wel opleggen, maar tegen veel lagere prijzen. Zij leden de afgelopen jaren flinke verliezen en willen die eindelijk omzetten in winst. Door de stijgende varkensprijzen en de dalende biggenprijzen verbetert de financiële situatie van de vleesvarkenshouders en krijgen vermeerderaars het slechter. De DPP-biggenprijsl igt deze week 7 euro per stuk lager dan een jaar geleden. Inclusief de prijscorrectie van 6 euro in week 42 van vorig jaar brengen biggen deze week 13 euro per stuk minder op dan eind april vorig jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor knor

  Nou, en dan moet nu de NVV met haar biggennotering de markt nog eens gaan volgen. Met datgene wat de NVV notering achterloopt bij de markt, moet er vrijdag toch een flinke correctie naar onderen volgen, van -/- € 3-5 per big.

 • no-profile-image

  varkens

  de nvv kijkt alleen maar naar de duitse biggenmarkt. dit is gewoon niet reeel

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  hoezo? bestaat er dan geen markt voor
  biggen in duitsland?

 • no-profile-image

  vleesvarkenshouder

  80% bestaat uit vermeerderaars bij de nvv, die bepalen de biggenprijs, dit is niet bepaald objectief (waarom denk je anders dat de nvv prijs nog niet gezakt was)

 • no-profile-image

  Usmie

  NVV prijs is uitermate reeel!!! Als er prijzen (bijvoorbeeld week 15) tot ruim 57 euro worden betaald dan beuren de meeste vermeerderaars echt te weinig. Of moeten zij het gelag betalen voor de (nog steeds) te hoge toeslagen die handelaren betalen?

 • no-profile-image

  mesterke

  Mesters die biggen kopen op NVV notering: de biggenhandel loopt zo slecht, dat nu de tijd rijp is om te veranderen naar DPP notering. Als ze niet willen: er zijn biggen zat .
  Luisteren doen ze toch niet bij de NVV als er gevraagd wordt om de markt te volgen.

 • no-profile-image

  fokker omg uden gemert

  ik lever 9000 biggen per jaar kruising tempo beer en ik beur 6 euro op dpp .Ze zijn circo geent
  Is dit dan veel te weinig??

 • no-profile-image

  fokker oost brabant

  ik beur 6 euro op dpp
  temp biggen 9000 per jaar en ze zijn circo geent

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.