Varkenshouderij

Achtergrond 189 x bekeken 4 reacties

Biggenprijzen omlaag

De DPP-noteringsommissie verlaagt haar biggenprijs voor deze week met 1 euro naar 40 euro per stuk. Bij Vion daalt de biggenprijs ook met 1 euro naar € 33,50 per stuk. De afzet van biggen lopt moeizamer door het uitblijven van een verhoging van de varkensprijs. Vleesvarkenshouders lijden al lange tijd verlies en willen daar eens vanaf. Aangezien varkensvlees niet meer geld oplevert, moet de biggenprijs dan maar omlaag. Op zich zijn biggen niet te duur, maar vleesvarkens brengen veel te weinig op. Dat nekt de opbrengst van biggen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  voske

  Een mooi verhaal over de biggenprijzen Derk, maar het zijn niet alleen de mesters die de biggen te duur vinden. Ik heb deze week 600 biggen voor export, maar kan de prijs van vorige week lang niet beuren, omdat mijn handelaar wordt begraven onder de biggen. Ik hoop maar dat ze deze week nog geladen worden, want voor volgende week heb ik weinig goede hoop voor de biggenprijzen.

 • no-profile-image

  varkens

  Beetje raar....laatst stond Voske hier nog te verkondigen dat hij een vracht vol vleesvarkens weg moest hebben en die liet ie liggen, want de varkensprijs ging omhoog (jammergenoeg niet gebeurt) en nu heeft die gozert opeens weer biggen.......of is ie aan het strijden voor zichzelf.....uiterst onbetrouwbaar die gozert

 • no-profile-image

  voske

  Beste varkenshouder. De varkens waar ik enkele weken terug op gegokt heb liggen er nog steeds. Dus ik heb verkeerd gegokt. Omdat ik vleesvarkens heb laten liggen heb ik de laatste tijd mijn biggen goed kunnen verkopen. Maar hier is deze week toch echt een einde aan gekomen , want ik heb ze voor 5 euries minder weg moeten doen. Ik hoop dat de prijzen van de zware vleesvarkens snel weer aantrekt zodat ik weer plek kan maken voor mijn veel te goedkope biggen, want volgens berichten die vandaag in het A.G.D. staan is de biggenprijs binnen enkele weken 10 euro minder. Ik hoop dat deze gozert nu weer een beetje betrouwbaarder overkomt , en let op dat deze gozert gelijk gaat krijgen.

 • no-profile-image

  Dikke bag

  De voerprijzen zijn wat betreft de "brijvoermannen" lekker aan het zakken , dus wat mij betreft geen probleem, kan goed uit!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.