Varkenshouderij

Achtergrond 182 x bekeken 6 reacties

Vion Nederland wijkt af van Duitsland

Het varkensvleesbedrijf Vion wijkt deze week met zijn Nederlandse varkensprijs af van zijn Duitse varkensnotering. In Nederland blijft de Vion-varkensprijs onveranderd op € 1,22 per kilo, terwijl die in Duitsland daalt met 2 cent naar € 1,30 per kilo. Vion Nederland volgt daarmee de overige Duitse varkensnoteringen. Varkensvlees levert 1,5 tot 2 cent per kilo minder op dan vorige week en het aanbod van vleesvarkens is te groot voor de vraag naar varkensvlees. Desondanks durven veel slachterijen hun varkensprijzen niet te verlagen uit angst voor een verdere daling van de opbrengst van varkensvlees. Inkopers van supermarkten zouden de daling van de varkensprijs aan kunnen grijpen om hun inkoopprijzen van varkensvlees te verlagen. Supermarkten stunten namenlijk volop met varkensvlees. C1000 biedt deze week hamlappen aan voor € 3,99 per kilo. Dat is een ongekend lage prijs voor dit vlees.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Johnny Hogenkamp

  Wachten wij als varkenshouders af tot Wakker Dier onze vrienden van C1000 hierop attenderen of ondernemen we zelf eens een keer actie ? Voor hamlappen € 3,99 is een belachelijk lage prijs, diepvrieskasten worden volgestouwd en voorlopig niks meer nodig.

 • no-profile-image

  Jan

  Oke Johnny, wat doen we ????????
  Ik ben bekent met aktievoeren (nooit wijzer van geworden) maar gemotiveerd tot op het bot !

 • no-profile-image

  boer

  Ja Johnny, zo is het. Jij hebt een megabedrijf en verkoopt dure fokgelten, dus financieel niks te klagen. Voor de vleesvarkensbedrijven wordt het het 4de jaar dat er weer zwaar geld bij moet. 2010 wordt volgens mij weer een rampjaar, we gaan dus de Deense situatie achterna, oftewel is er nog toekomst voor de vleesvarkens in Nederland? Behalve 2009 nog nooit meegemaakt dat de biggen duur blijven en de vleesvarkens geen kwartje opbrengen. Het begint dus structureel te worden. Als dit zo doorgaat geraken alle vleesvarkensbedrijven aan de bedelstaf, voorzover dit al niet aan de orde is.

 • no-profile-image

  productiebeperking

  een half jaar lang geen nieuwe gelten inzetten is een beperking van productie zitten we niet met een overschot aan hamlappen.

 • no-profile-image

  Realist

  @ boer in Enter.

  Voerwinsten incl. BTW vleesvarkens:
  2005: € 92,- ABAB - € 96,- Agrovision
  2006: € 101,- ABAB - € 103,- Agrovision
  2007: € 63,- ABAB - € 70,- Agrovision
  2008: € 88,- ABAB - € 71,- Agrovision
  2009: zal op € 56,- uitkomen

  Gemiddeld komen we dan precies uit op de langjarige voerwinst waar we al jaren mee rekenen. Het zal overigens de komende jaren moeilijker worden om hoger dan gem. te scoren.

  Als je de afgelopen 4 jaar ieder jaar geld hebt toegelegd dan is er maar 1 advies: nu stoppen.

 • no-profile-image

  boer

  Zo is het, realist. het wordt ieder jaar moeilijker om wat te verdienen in de vleesvarkens. Globaal was 2006 het laatste goede jaar.Het is nu te laat om te stoppen want bedrijven die nog aangepast moeten worden brengen geen stuiver op. Al het gezwoeg is dus voor niks geweest.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.