Varkenshouderij

Achtergrond 254 x bekeken

Ten Have geeft andere uitleg aan brief Huizinga

Aan de rol van LTO bij het opstellen van een Bedrijfsontwikkelingsplan (BOP) voor uiterlijk 1 april geeft LTO-bestuurder Annechien ten Have een andere uitleg dan minister Huizinga van VROM.

"LTO werkt loyaal mee aan het opstellen van het Bedrijfsontwikkelingsplan maar dat hebben wij wel steeds gedaan onder uitdrukkelijke voorwaarden", zegt Ten Have, voorzitter van de landelijke vakgroep varkenshouderij van LTO.

Minister Huizinga beargumenteert het besluit om 1 april te handhaven als datum waarop het BOP klaar moet zijn, onder de door LTO gewenste voortvarendheid in de uitvoering.

Ten Have geeft daaraan een andere uitleg. LTO heeft aan zijn medewerking uitdrukkelijk voorwaarden verbonden: het oprekken van de overgangstermijn voor stoppende boeren, de plaatsing van meer haalbare stalsystemen op de RAV-lijst en het achterwege laten van de aanscherping van het Varkensbesluit. Aan de eerste twee voorwaarden heeft de minister voldaan, constateert Ten Have. Van de derde voorwaarde (Varkensbesluit) moet dat nog blijken. Waarschijnlijk brengt de minister van LNV volgende week daarover een beslissing naar buiten.

Ten Have wil niet zeggen of zij zich heeft gestuurd aan Huizinga’s zinsnede over de door LTO uitgesproken wens tot voortvarendheid. "Ik zeg alleen dat mijn uitleg een andere is."

Lees ook: Huizinga: ontwikkelingsplan moet 1 april echt klaar

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.