Varkenshouderij

Achtergrond 207 x bekeken

RvS: gemeente moet geluidseisen stellen

De gemeente Haaksbergen moet geluidseisen stellen aan een varkensbedrijf.

Dat vindt de Raad van State. De Overijsselse gemeente krijgt acht weken de tijd om de voorwaarden bij de vergunning aan te passen. Een aantal omwonenden had bezwaar gemaakt tegen het vleesvarkensbedrijf met paarden. Bij de Raad werd onder meer aangevoerd dat het bedrijf extra gevaar zou opleveren voor besmetting met de ziekenhuisbacterie MRSA. De Raad zegt dat de gemeente geen extra eisen hoeft te stellen op het punt van de ammoniakemissie.

Over het bedrijf is door de WUR een rapport opgesteld met aanbevelingen om de geurhinder te beperken. Maar de kosten van de aanbevelingen waren te hoog, vond de gemeente.

Of registreer je om te kunnen reageren.