Varkenshouderij

Achtergrond 187 x bekeken 11 reacties

Nieuwe Vion-varkensprijs 10 cent hoger

Vion introduceert deze week zijn nieuwe uitbetalingssysteem voor vleesvarkens. Met dat systeem wil het bedrijf met zijn varkensvleesproducten beter voldoen aan de specificaties van afnemers en vleesvarkenshouders tegelijkertijd meer kostenbewust maken. De nieuwe Vion-varkensprijs komt deze week uit op € 1,32 per kilo geslacht gewicht franco slachterij inclusief btw. De nieuwe notering ligt 10 cent hoger dan de Vion-varkensprijs van vorige week. Vleesvarkenshouders krijgen deze week echter niet meer geld voor hun slachtrijpe dieren dan vorige week. Zij moeten van de nieuwe Vion-varkensprijs nog de kosten voor het transport, de organisatie en de premie van het Centraal Bureau Slachtveeverzekeringen betalen. De Vion varkensprijs ligt deze week na aftrek van de prijscorrectie 6 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Proficiat ! ! aan alle vion leveranciers.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  hoezo proficiat jan of is dit ironisch bedoeld

 • no-profile-image

  Jan

  Ze zullen de felicitaties hard nodig hebben, om van de schrik te bekomen als ze de netto opbrengst zien, denk ik .
  Maar goed Geert, ik weet ook niet alles

 • no-profile-image

  john

  dit toont wel hoe belangrijk het is om een producentenprijs te hebben. hieraan kunnen boeren referen of ze wel voldoende geld gekregen hebben voor de varkens.. en dan gewoon een producentenprijs af boerderij net zoals de nvv biggenprijs.

 • no-profile-image

  boerke

  als ze er nou eens 20 cent bij hadden gedaan, slachterij verdienen weer goed geld, maar wanneer zijn wij aan de beurt? kan nog wel even duuren, paasen staat voor de deur, dan is het pinksteren en kertsmis is dit jaar op 25 en 26 december, dan is het weer beina nieuwjaar, carneval. dan moeten de slachterije weer uit het verlies komen maar dan is het weer paasen.......

 • no-profile-image

  vionismijngrote vriend niet

  dus mensen geven hun dieren mee aan de vion zonder dat ze van te voren weten wat er aan kosten berekend gaat worden heel apart. Ja zo zal dat slachthuis wel blijven bestaan. Ongelofelijk zeg.

 • no-profile-image

  Gertjan

  Is er iemand die kan bevestigen dat de kosten bij Vion 10 cent zijn. Ik vindt dat veel. Hoe zijn die kosten onderverdeeld??
  Wat is er nog van de bordesprijs van weleer over???

 • no-profile-image

  Eric

  Wie betaalt, bepaalt. Dus ga zelf op zoek naar een goedkope veetransporteur en meld het transport zelf aan bij de slachterij. Laat Vion niet langer het transport organiseren, zij zijn veel te duur. Dan heb je de kosten van organisatie en transport al zelf in de hand. Hiermee zorgen we voor flinke concurrentie tussen veetransporteurs, wat ons als leveranciers alleen ten goede kan komen. Speel ze maar tegen elkaar uit, want wedden dat ze gretig worden?

 • no-profile-image

  Goed Ned.

  Zeg Boerke uit Brabant, als je nu eerst eens fatsoenlijk Nederlands leert schrijven, dan nemen we je nog eens serieus. Dit kan echt niet!
  Pasen i.p.v. paasen, duren i.pv. duuren, Pinksteren i.p.v. pinksteren, Kerstmis i.p.v. kertsmis, bijna i.p.v. beina, etc. etc.
  Redaktie let daar eens op.

 • no-profile-image

  boerke

  normaal doe ik altijd spellingskontrole, maar nu weet ik niet hoe dat moet. maar als de boodschap maar helder is dat is het belangrijkste

 • no-profile-image

  boerke

  in america verwachten ze zeer hoge prijzen( het andere woord was te moeilijk voor mij) vion, reageer daar eens op met het vaststellen van een stevige prijs, of moet van rooi meat wederom het voortouw nemen met verhogen?

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.