Varkenshouderij

Achtergrond 209 x bekeken 12 reacties

Duitse varkensprijs stijgt nauwelijks

De 500 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag op de Duitse Teleporc-veiling met € 1,41 per kilo één cent meer op dan vorige week woensdag. Ondanks een niet al te groot aanbod van vleesvarkens, levert varkensvlees niet meer geld op. Het Carnaval verstoort het normale consumptiepatroon bovendien. Duitse slachterijen zullen hun prijzen komende vrijdag dus niet veel meer verhogen. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 2 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Eric

  Duitse prijs stijgt nauwelijks, als dat geen tendentieuze vorm van journalistiek is. Alsof je de prijs naar beneden wilt praten, Derk. Niemand had ook verwacht dat de prijs omhoog zou schieten zo vlak voor de carnaval. Dergelijke marktkennis hebben we zelf voldoende. "Duitse veilingprijs stijgt 1 cent," dat zou de juiste start van je artikel moeten zijn. Het is nog niet vaak voorgevallen dat de prijs zo voor de carnaval nog omhoog gaat! Velen hadden verwacht dat de veilingprijs gelijk zou blijven. Laat de slachterijprijs van a.s. vrijdag maar komen zou ik zeggen.

 • no-profile-image

  kenny

  derk ,

  Je bent eigenlijk geen man op je plaats daar
  van wie ben jij eigenlijk gesponserd ?
  Of hoop je ook dat de laatste boer het bijltje neerlegt , nog enkele maandjes geduld jongen

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De stijging van de Teleporc-varkensprijs is inderdaad een meevaller vlak voor Carnval. De kop 'Duitse varkensprijs stijgt nauwelijks' is daarom nog niet verkeerd.
  Groeten, Derk

 • no-profile-image

  WW

  Het glas is half vol of het is half leeg, het maakt vcoor het glas niks uit maar het ene is positief en het andere negatief. Ok de prijs stijgt nauwelijks, maar het is wel weer 1 cent hoger en dat is wel prettig voor ons als vleesvarkens houders en dat is weer positief en dat positieve zouden we ook graag terug zien in de reactie.

 • no-profile-image

  van den eijnden

  De varkens prijs is deze week in nederland weer wat omhoog gegaan (€0,04). er zijn deze week voldoende varkens bij de nederlandse slachterijen alleen de in duitsland komen er niks teveel. In oost-europa gaat het zeer moeizaam, de prijzen zijn daar niet verhoogd waardoor er veel vrachten varkens minder zijn verkocht of wat nu al gebeurd gewoon niet door gaan. De biggenhandel verloopt redelijk en de biggen worden goed geplaats met iets hogere prijzen.Al met al kunnen gewoon zeggen dat alles weer wat duurder is en vanuit gaan dat dit zo wel een tijdje door moet gaan voor de varkenshouderij zodat wij ook eens de portemonee !!!! kunnen vast houden net als die legkippenhouderij.

 • no-profile-image

  Jan

  WW, Haarle: perfect omschreven !!!

 • no-profile-image

  patrick

  Als die griekse tragedie wat over zal zijn en de euro terug zal stijgen zullen de oost Europese munten een redelijk zware koers krijgen en zal het daar gaan happeren maar waar Europa geen rekening mee houd dat is dat binnen de kortste keren een Oost Europese tragedi een fait divers zoals griekenland heeft maar nog veel slechter de deuren voor vloeiende import voor enige tijd totaal zullen sluiten.
  De hongaarse barometer vorige week vrijdag stond zo dat varkensprijzen sterk onder druk moeten komen.
  De warenhuisgiganten verdienen momenteel niets te dure stookosten (door veel te lange koudeperiode) en het vlees schuift er niet ,,bag" dat bruin geworden oud varkensvlees in bv een Tesco . En volgens mij gaat de boer producent deze verlieskosten moeten dragen. Vion enz zal wel een tandje moeten bijwringen of anders komen we in een nooit gezien neerwaarts gaande spiraal ten koste van enkel en alleen de arme varkensboer : Amen gelooft zij diegene die nog geloven in het geloof van beter tijden nogmaals amen.

 • no-profile-image

  Lennert

  Patrick , je omschrijft hoe schijnend de situatie er ter plaatse is , wel hier is de situatie zeker even schrijnend , we zitten hier nog met bijkomende mileukosten die niet te dragen zijn , maw = koude sanering
  Zoals ik zei , nog enkele maanden geduld en de laatste zelfstandige boer sluit zijn deuren
  denk dat er tegenover "de industrie minder op te boksten is , dan tegenover de boer , t wordt dus nog veel moeilijker allemaal , of we krijgen vanaf nu een sterke varkensprijs levend , dan valt er nog wat te redden , maar t'meest erge scenario is nu volop aan de gang "Koude Sanering dus""

 • no-profile-image

  ik

  Allé, moge de eeuwige pessimist snel stoppen met zijn varkenskwelling, dat brengt de optimist nog meer levensvreugde in het houden van varkens.

 • no-profile-image

  Patrick

  Blijkens heeft men in Nederland nog nooit gehoord van het woord Realist.
  Heb alle respect voor Lennert want het is inderdaad zo ! Net na Nieuwjaar kreeg ik een mailtje van een bevriende topkweker uit O Vl en als ik zen levende
  prijs omzet is dat verdomd 35 oude bef basis , wie kan daar aan uit ?
  Maar ik denk dat een koude sanering de enige uitweg is maar dan beef ik bij de gedachte of het dan niet enkel de industriele bedrijven zijn die gaan overblijven om zichzelf van een basisbehoefte te voorzien.
  Maar volgens mij is in Europa de ganse varkenssector te ongestructuureerd bezig. Heb al een collum erover geschreven maar een zaak en misschien wel de efficienste trok ik er nooit bij dat is van die export van biggen.
  Ook ik WAS zo stom nooit die rekening te maken maar luister eens :
  bv : een goede big afgezet af mester kost 35 euro + een transportkostje te verwaarlozen en voor dat geld een luxebig in de schappen.
  Een exportbig afgezet in Hongarije op hetzelfde ogenblik zal al gauw 52-57 euro kosten en dan heb je tipische exportbiggen uit de verzamelplaats en alle rommel erin begrepen.
  Hoe kan een bv Hongaarse mestvarkenshouder dan opboxen tegenover een Nederlandse of een Duitse net aan de Nederlandse grens?
  Lijkt mij een ongelijke strijd en zwijg mij over de lagere kostprijs door mindere regelgeving !!! Allerlei factoren zullen er hier toe leiden dat de kostprijs die bovenop de biggenkost komt gelijk is of nog groter is.
  Het enige waar Hongarije een verschil kan maken dat is als je zo stom bent in varkens te gaan beleggen je tegen minder uitbreidingsmoeilijkheden zal botsen maar wel zal te maken hebben met te veel factoren waar je alleen voor staat (hier geen RABO met 3-4% rente)en die enkel met geld en veeeeeel geld op te lossen zijn zet je die kapitalen bij je varkenskost dan kom je verkeerd uit. Dus in Europa grote supermarktketenen overal gelijk maar een ongelijke strijd bij de productie van het varkensvlees en laat die supermarkten daarvan profiteren Varkens in Hongarije een gesloten bedrijf zolang Europa er niet was , was alles rust en vree eens mei 2004 is gepaseerd kwam het nooit meer goed.
  Europa een grote shit .
  De enige winners die er te zien zijn dat zijn de supermarkten

 • no-profile-image

  boer

  Klopt allemaal, 2007,2008 en 2009 is er bij bijna iedereen in de vleesvarkens veel geld verloren. Fokkers hebben een goed 2009 achter de rug en waarschijnlijk gaat dit ook gelden voor 2010. Het is ze gegund, daar niet van. Maar nu naar mezelf, heb vleesvarkens en dus een lege portemonnee, zoals bijna iedereen. Welke kant gaat het op, wie zal het zeggen. Komt het ooit nog goed met de vleesvarkens of wordt 2010 weer een rampjaar? De start is in ieder geval weer slecht met veel te dure biggen. Je moet uit gaan kijken dat je niet steeds verder wegzakt in de grote schulden. Wie het weet mag het zeggen!

 • no-profile-image

  pigfarmer

  35 oude francken? Wat voor varkens zijn dat. Als je iets wil verdienen probeer dan iets deftig in de stal te houden. 45 francken kan je ook krijgen . maar ja

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.