Varkenshouderij

Achtergrond 236 x bekeken 3 reacties

Aan de Twitter

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Twitter volstrekt nutteloos is. Behalve voor mensen die al op woensdag willen weten waarover de Opa van de volgende week zal gaan.

Vele bekende Nederlanders doen het, en ik ook: Twitteren. Begin vorig jaar toen Twitter nog maar nét bekend was heb ik het precies één week volgehouden. Daarna was ik er van overtuigd dat het volstrekt nutteloos was en geen lang leven beschoren zou zijn. Maar wat bleek: Twitter werd alleen maar populairder, en is volgens sommigen ook nog eens zeer nuttig.
Vandaar dat ik rond de jaarwisseling een nieuwe poging waagde. Mijn eerder verwijderde account was zowaar nog te herstellen. Na eerst te hebben getwitterd via de website Twitter.com (te kaal) en TweetDeck (te zwaar) ben ik nu aan de Twitter via HootSuite.com. Via mijn dashboard kan ik het getweet lezen van de twitteraars die ik volg, zien wie er op mijn tweets heeft gereageerd, en ook nog eens de gebeurtenissen op de netwerksites LinkedIn en Facebook volgen. Het enige dat ontbreekt in het overzicht is de Opa- hyve. Die bezoek ik wekelijks 'handmatig'.

Duizelt het u al? Mij wel! Voordat ik 's morgens kan beginnen met werken lees ik eerst:
- mijn email;
- de newsfeeds in mijn Google-reader;
- de nieuwigheden in Twitter, LinkedIn en Facebook via HootSuite.
En dat allemaal nadat ik het Dagblad van het Noorden heb gelezen en heb ontbeten met een bruine boterham met kaas en een beker melk. Een bruine boterham met kaas en een beker melk heb je een keer op. Een krant heb je een keer uit. Zelfs een email-inbox raakt een keer leeg.
Maar feeds en tweets blijven maar komen en nodigen sterk uit tot surfen op het internet. En aan het internet komt geen eind. Enige zelfdiscipline is onontbeerlijk.

Afijn, ik ben aan de Twitter, dus. Een Twitterbericht kan over van alles gaan. Ik probeer het een beetje zakelijk te houden, dus ik Twitter voornamelijk over de strips en cartoons die ik aan het maken ben. Een Tweet is ook nog eens maximaal 140 tekens. Ik heb er aardigheid in om elk bericht precies 140 tekens lang te laten zijn. Zoals dit bericht dat ik op 12 december 2009 plaatste: "Hebben andere mensen, net als ik, de neiging om elk twitter-bericht bij benadering ongeveer bijna net precies 140 tekens lang te laten zijn?"
Soms moet er wat gesmokkeld worden met leestekens en spaties om het te laten kloppen. Maar als het lukt is mijn dag weer goed. In ieder geval tot aan de volgende Tweet.

Overigens ben ik er nog steeds van overtuigd dat Twitter volstrekt nutteloos is. Behalve voor mensen die al op woensdag willen weten waar de Opa van de volgende week over zal gaan. Die kunnen namelijk mij volgen op Twitter, en krijgen dan elke week op woensdag een tweet waarin staat waar de Opa van de volgende week over zal gaan. Tenminste: voor zolang ik het nog vol weet te houden.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  josien kapma

  ja nutteloos.
  behalve voor mensen die het wel interessant vinden om hun oor te luisteren te leggen bij het web en te weten wat "heel de wereld" zegt over jouw woonplaats. Of over Qkoorts. Twitter als luisterinstrument, stethoscoop op de publieke opinie.

 • no-profile-image

  Patrick

  Vorm van computer verslaving noem ik dat .
  Ik zat zopas 2 dagen zonder computer en ging bijna dood van de eenzaamheid (alsof de liefde van de vrouw daar niet meer iets kan aan doen) Ik sta ook S'morgens op met :
  - even kijken naar De boerderij
  - daarna ga ik het neiuwsblad on-line lezen
  - daarna ga ik naar facebook
  - Dan ga ik ook nog eens mails controleren
  - Dan ga ik op google gaan kijken hoeveel graden het is op de weerhut in de buurt en kijk naar de weersvoorspelllingen
  - Dan ben ik al terug gekleefd aan binnenkomende mails.

  Tot op heden :
  Vannaf morgen zit er dan ook nog skype eindelijk in werking .
  Vannaf gisteren weet ik wat men dedoeld met drukte door vrienden op facebook .
  Was op een moment aan het chatten - prikborden -reageren op de acktiviteit van mijn beste vriendin-een vriend gaf een berichtje en dan nog eens de vrouw van de vriend waar ik mee chat kwam ook chatten met mij .
  Ik zat in één tijd in Keerbergen-Berlaar-Dottenijs en Hatvan.
  Of het nu M varkens kweken is of internetten in deze tijd is het leven een verslaving .
  shit of niet ??

 • no-profile-image

  @meelmuisje

  IK ben een beetje(? hard gelach op de achtergrond, hum..) twitter-verslaafd. Sinds ik in het buitenland woon is het toch anders, vroeger ging ik vaak bij vrienden en familie langs, nu ga ik als ik binnen ben even achter de computer en, natuurlijk, snel even twitteren. Afgelopen dagen ook weer, door de enorme sneeuwval hier was er meer dan vijf dagen geen schotelontvangst. Je gaat dan sneller achter de computer zitten. Meestal kijk ik als ik langsloop even snel, reageer snel.
  Het is ook heerlijk om via Twitter even je gal te spuijen, zeg maar.
  Toch heb ik sneller nieuws binnen. In ons oude dorp ontstond rietdekbrand bij iemand die ik goed ken. Vanaf de Melding prioriteit-1-twitter van de brandweer kon ik het volgen, vrienden twitterden wat er precies gebeurde, dat mijn zwagertje op het dak zat, etc. Voor mij was dat heel belangrijk. Ik denk dat wat je zoekt in Twitter de mate van nuttigheid bepaalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.