Varkenshouderij

Achtergrond 171 x bekeken 13 reacties

Duitse varkensprijs omhoog

Duitse varkenslachterijen verhogen hun varkensprijzen vandaag met 3 cent naar € 1,48 per kg geslacht-gewicht franco slachterij. De prijsverhoging is meer een gevolg van een krap aanbod van vleesvarkens, dan van een flinke stijging van de opbrengst van varkensvlees. Dat vlees levert weliswaar 1 tot 2 cent per kilo meer op dan vorige week, maar die hogere opbrengst blijft achter bij de prijsstijging van vleesvarkens. Duitse slachterijen klagen dan ook over hun gerealiseerde marges op het slachten van varkens en de verkoop van varkensvlees. Zij zullen die marges de komende tijd moeten verhogen door meer geld voor varkensvlees te vragen bij supermarkten. De Duitse varkensprijs ligt deze week 18 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jimmy

  Marges pakken als het aanbod weer toeneemt zeg je ??

  Raar dat jij nog in die zetel van Boerderij zit om varkensprijzen weer te geven !!

  In France had je al een schop onder je kont gekregen Derk

 • no-profile-image

  Bart

  Had je onderstaande al gelezen Derk. Onze gerealiseerde marge zit nog onder de 15 tot 20 cent onder de huidige kostprijs. Dwz dat we nog eens geen marge hebben op de verkoop van een varken. Ik ben het helemaal eens met Jimmy zijn reactie.

  Copy 13:33 uur:
  +3 Duitsland. @Derk, zou je niet eens naar de slachterijen willen luisteren , maar eens naar de markt kijken. Je zit er meer naast met je marktcommentaar als dat je het goed hebt. Volgens mij is de NVV de enige geweest de laatste tijd die een juist marktcommentaar gegeven heeft. Van de zomer al met die absurde Vion verlagingen en nu weer. Ik vindt dat we als sector op moeten letten met welk commentaar sommige bedrijven komen want er spelen teveel belangen mee. Ik doel daarmee op Boerderij, AGD en DCA. Deze drie partijen werken volop mee aan stemmingmakerij en daar is onze sector niet mee geholpen. Ik doel dan niet alleen op de varkens maar ook op andere produkten zoals mest enz

 • no-profile-image

  knor

  mensen wordt wakker, al die redacteurs komen niet veel verder dan een persbericht kopieren van Vion. Eigen onderzoek kost te veel. Wegener gaat uiteindelijk ook puur voor de euros.

 • no-profile-image

  arie

  Allemaal zoveel mogelijk de varkens levend verkopen naar Hongarije. Niks brengen in Nederland en het kanaal van Vion in Duitsland.

 • no-profile-image

  Bart Jan

  Geleuter over redacteuren en Vion heeft geen zin, je bent zelf ondernemer, en doorziet zoals geschreven dit soort propaganda (marktnieuws). Boeren die hier wel wat opuit doen zijn geen ondernemers. Veel gevaarlijker is nog dat er straks in Duitsland maar 1 grootmacht als varkensslachterij overblijft, Tonnies. Vion=rundvee=ZLTO

  goed weekend

 • no-profile-image

  Jonas

  Geleuter over wanneer je ondernemer bent en wanneer niet heeft geen zin. Veel gevaarlijker is nog dat de media door stemmingmakerij meehelpt om straks maar 1 grootmacht als varkensslachterij over te houden.

 • no-profile-image

  boerke

  vleuten moet vanavond eigenlijk 4 cent doen. maar omdat ze niet meer onafhankelijk zijn zal dit wel niet gebeuren

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  De meeste varkenshouders zitten als eenzaam individu in hun luie zetel te lullen over varkensprijzen.
  De toekomstgerichte boeren ondernemen in ieder geval gezamenlijk actie. Er valt nog genoeg te verdienen. Je moet er wel achteraan en je erf eens verlaten.

 • no-profile-image

  ww

  De vlees prijzen zijn gestegen met bijna 4ct per kg dus hebben de slachterijen met deze vehoging een klein beetje marge erbij. Het normale aanbod word zeer goed opgenomen en als de slachterijen er meer zouden kunnen krijgen waren ze welkom daarom dus deze verhoging van 3ct. Derk als je nu dit soort berichten zou schrijven zou je met recht kunnen zeggen dat je voor een onafhankelijk vakblad schrijft. Succes en beterschap. Groeten WW

 • no-profile-image

  boerke

  ik zit te wachten op je voorstel vleesvarkenshouder. beleg maar een avond en ik ben van de partij

 • no-profile-image

  lid van zlto, nog even

  mischien moet de nvv dat maar eens oppakken, meteen een goede reden voor mij om lid te worden

 • no-profile-image

  john

  ww haarle, misschien dat je kan solliciteren voor het schrijven van een marktbericht op de nvv website. Dan meteen een stukje erbij over het tot stand komen van de nvv biggen en vleesvarkens prijs daar hebben we nog eens iets aan!

 • no-profile-image

  Jan

  Vrijwel niemand in varkenshoudend NL is onafhankelijk WW. We kleffen allemaal aan een klein groepje bedrijfsleven, laten ons door hen sponsoren en zijn ondertussen als varkenshouders de bekende kikkers in de kruiwagen. Totaal verdeeld en niet bereid tot samenwerking.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.