Varkenshouderij

Achtergrond 199 x bekeken 3 reacties

Duitse Teleporc-varkensprijs omhoog

De 580 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,51 per kilo 3 cent meer op dan vorige week woensdag op de Duitse varkensveiling Teleporc. Dat is een aanwijzing dat de afzet van varkensvlees goed loopt voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Het blijft afwachten wat Duitse slachterijen komende vrijdag met hun varkensprijzen gaan doen. Het aanbod van vleesvarkens is volgende week krap. Slachterijen verwerken dan minder dieren. De Teleporc-varkensprijsigt deze week 18 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  voor we het weten zit is aan de 1.60. vion, hou daar even rekening mee met het voorverkopen van het vlees. als je dat nu niet goed doet, moeten straks de varkens weer omlaag. om jullie onkunde(lees vleesverkoop)goed te maken

 • no-profile-image

  piet

  1.51 per kg. De rechten onderuit, Voerprijs +10% en mestafzet richting de 30 euro.
  Wie kan dit recht rekenen. Er moet per omgaande een correctie op de prijs komen naar boven om de gestegen kosten te compenseren. Ik begrijp niet dat de vrije marktwerking wordt uitgehold door vlees onder kostprijs in de voor verkoop te doen. Weggeven kan altijd nog.

 • no-profile-image

  geen

  zit derk ook vast in de sneeuw ??

Of registreer je om te kunnen reageren.