Varkenshouderij

Achtergrond 240 x bekeken 7 reacties

Vion gaat niet mee met Duitse Vereinigung

Vion volgt de Duitse slachterijen deze week met zijn varkensprijs. Die blijft dus onveranderd op € 1,38 per kilo geslacht-gewicht. De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung van Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verhoogde haar notering met 2 cent naar € 1,42 per kilo. Vion volgt die prijsverhoging dus niet. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar. Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand. Alleen varkenslevers leveren 3 cent per kilo meer op volgens Vion. Op het hele varkenskarkas betekent dat nauwelijks een prijsverhoging, omdat de opbrengst van de belangrijkste varkensonderdelen onveranderd blijft. De Vion-prijs ligt deze week 14 cent per kilo boven het niveau van vorig jaar. Door de invoering van het nieuwe Vion-prijssysteem in week 13 van dit jaar, is de werkelijke opbrengst van vleesvarkens 4 cent per kilo hoger dan half november van 2009.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  En weer probeert vion de prijsstijging tegen te houden en maar beweren dat alle overnames goed voor de varkensboeren was. En nog steeds geloven veel varkenshouders dit blijkbaar.

 • no-profile-image

  FOKKER

  Vion ga zo door blijven er geen varkensboeren meer over kun
  Je straks alleen nog gieten en schapen slachten voor rammadam

 • no-profile-image

  anoniem

  als ik aan vion zou leveren zou ik geen kritiek over de varkensprijzen hebben. vion heeft de sleutel om de prijs omhoog te krijgen. eenzijdig verlagen kunnen ze wel maar verhogen, ho maar.

 • no-profile-image

  boer

  varkens leveren niet meer op, nou dan zorg daar maar eens voor dat ze wel meer opbrengen! daar hebben ze toch hun verkoop mannetjes voor zitten of vreten die uit hun neus??

 • no-profile-image

  Afzet

  Boer uit Limburg, wat een kul. Neem zelf één of meerdere verkopers in dienst die het wel kunnen! Tenslotte ben jij als verkopende varkenshouder geen knip voor de neus waard, want je geeft de varkens blijkbaar voor weggeefprijzen weg. Begin bij je zelf en verkoop ze voor de prijs die jij wil, anders stop ermee.

 • no-profile-image

  anoniem

  een probleem, er zitten in europa 10000 de varkensboeren. als er een zegt dat ie niet leverd maakt dat niks uit. grotere slachthuizen zijn er maar een stuk of 10. die moeten beginnen om er een kostendekkende prijs met een beetje marge voor ons uit te halen. met de grootste voorop

 • no-profile-image

  Bart

  Vandaag in het nieuws, Fair Trade chocoladeletters. Die chocoladeboeren verdienen intussen meer dan de gemiddelde boer in NL.
  Het wordt tijd dat de supermarkten Fair Trade varkensvlees in gaan voeren. Verdienen wij ook weer eens iets !!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.