Varkenshouderij

Achtergrond 212 x bekeken 32 reacties

Varkensbeurs verhoogt meer dan Duitse slachterijen

De beurscommissie van Vleuten verhoogt haar verwachtiongsprijzen voor vleesvarkens met 1 cent per kilo. Geslachte varkens noteren daarmee € 1,32 tot € 1,34 en levende varkens € 1,04 tot € 1,06 per kilo. De prijsverhoging is een gevolg van een niet al te groot aanbod van vleesvarkens. Varkensvlees levert bovendien iets meer op. Vooral varkensribben en -nekken gaan beter van de hand. De varkensbeurs wijkt daarmee af van het prijsbeleid de Duitse slachterijen, die hun varkensnoteringen vanmiddag gelijk hielden op € 1,40 per kilo geslacht gewicht. De Vleutense verwachtingsprijs voor biggen stijgt met 1 euro naar 20 euro per stuk. Dat is een gevolg van de hogere varkensprijzen. Daardoor willen vleesvarkenshouders meer betalen voor biggen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ja Derk de vleesvarkenshouders staan te trappelen een euro meer te betalen voor de biggen. Met deze voer en mestprijzen kan ons niets gebeuren.
  rendement gegarandeert.

 • no-profile-image

  Piggy

  Ja Jeroen, Derk snapt er helemaal niets van !!
  Alsof er met een cent verhoging goud verdient wordt bij de vleesvarkenshouder. Als Derk een goed journalist is zou hij beter moeten weten. Er wordt bij de fokker niets verdient met deze mest en voerprijzen, maar bij de vleesvarkenshouder al helemaal niets !!! Hoe vaak moet dat hier nog aangegeven worden voordat men dat snapt.

 • no-profile-image

  john

  er zou moeten staan: het grote biggenaanbod is weg daarom hebben mesters meer over voor de biggen zodat ze over 4 maanden een goed rendement hebben..

 • no-profile-image

  knorknor maar niet tevree

  Varkensbeurs verhoogt meer dan Duitse slachterijen. Hoezo meer,hoeveel heeft duitsland dan verhoogt

 • no-profile-image

  piggy

  Dan mag ik hopen dat jij gelijk hebt John, want normaal gesproken is de eerste helft van het jaar voor de mesters geen vetpot.
  Kijk maar terug in de statistieken.

 • no-profile-image

  henk

  john praat altijd voor zichzelf,biggen wat op jagen,mester hoeft niets te verdienen

 • no-profile-image

  john

  kijk maar op nieuweooogst.nu naar de voerwinstspiegel. De voerwinstspiegel geeft weer wat er aan een big verdiend is die 17 weken geleden opgelegd is. de gele lijn van dit jaar en de rode van 5 jaar gemiddeld.. de varkens die in week 8 geleverd gaan worden halen de gemiddelde voerinst of zelfs meer en daarom worden en graag biggen opgelegd. En stijgt de biggenprijs.

 • no-profile-image

  pipo

  John, je bent een fantast.
  Want bij nieuwe oogst.nu in de voerwinstspiegel gaat ben bij de voerwinstberekening uit van een biggenprijs van dpp + euro 6.00 franco mester.
  Er zijn weinig mesters die voor die prijs biggen in het mesthok hebben.

 • no-profile-image

  john

  of die lijn nu 2 euro hoger of lager ligt maakt toch niet zoveel uit.. bedrijven die meer betalen hebben ook betere biggen en grotere koppels.. voer wordt ook berekend op 8 ton. maar feit is dat de voerwinst toch 10 euro hoger ligt dan de varkens die begin januari afgeleverd worden..

 • no-profile-image

  piggy

  Droom lekker verder John. Ik ben gesloten en draai als een tierelier en hou nog geen flikker over voor de uren die je maakt.
  Ik denk dat jij wel miljonair wordt van het varkens houden !!!!
  Met deze voerprijs en mestprijs zal die vetteprijs toch flink omhoog moeten om een redelijk rendement te draaien.

 • no-profile-image

  john

  Piggy, Miljardair zal ik nooit worden van varkens, miljonair ook niet. Maar een goed inkomen en veel werkplezier lukt wel. Maar misschien die mestvarkens wegdoen en ook biggen gaan exporteren op duitsland of een ander goed betalend land. Dat is de enige reden waarom de zeugenhouderij in nederland nog een beetje perspectief heeft. Voor de mesters ben blij dat er in nederland een biggenoverschot is . Als hier dezelfde bigprijzen als in duitsland opgebracht moeten worden gaan de voerwinsten nog harder onderuit. En die zijn juist hard nodig voor onze dure rechten en hoge mestafzet kosten.

 • no-profile-image

  Hex

  probeer eens met z'n allen een week de varkens vast te houden, kijken wat de prijs dan doet.

 • no-profile-image

  john

  de varkens een week vasthouden verhoogt de vleesproductie met 5% slachterij is de lachende derde.. prijs zal even stijgen maar daarna dubbel zoveel zakken.

 • no-profile-image

  Piggy

  Daarom ben ik ook 700 zeugen bij aan het bouwen John. Ik wil ook net zoveel als jij verdienen !!!

 • no-profile-image

  john

  als je 700 zeugen bij kan bouwen, dan gaat het zo slecht nog niet....

 • no-profile-image

  boertje

  in goede tijden zou ik er 1400 bij gebouwd hebben, ik wil meer verdienen als jullie!!!!!

 • no-profile-image

  john

  aantal zeugen in brabant is met 8000 gedaald dus zo goed gaat het.

 • no-profile-image

  arie van bommel

  in plaats van op elkaar te reageren kun je je energie beter ergens anders insteken. probeer de samenleving maar eens duidelijk te maken dat wij nou 125 euro beuren voor een varken van ongeveer 90 kg geslacht. van die 90 kg komt in de nederlandse supermarkt ongeveer 60 kg vlees(waren) gemiddeld kost dat 6 a 7 euro /kg dit is 360 tot420 euro per varken. als je ziet hoe vlug ze een varken geslacht en uitgebeend hebben is de marge verdeling helemaal zoek. en dat is het eneige probleen!!!!

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  arie daar heeft de samenleving scheit aan
  het enige wat je moet doen is je kosten verlagen het gaat om de laagste kostprijs per kg vlees dus niet investeren in rechten
  en dure stallen niemand verplicht je dat dat doe je zelf het wordt wel aan je geadviseerd door veearts voerfabriek bank mesttransporteur bank boekhouder
  enzovoorts die verdienen eraan daarom adviseren ze het ook en trouwens john waar haal jij vandaan dat er in brabant 8000 zeugen minder zijn

 • no-profile-image

  john

  topigs

 • no-profile-image

  jeroen

  Brabantduitserke de kostprijs verlagen hebben we de laatste 20jr gedaan. Het heeft ons gebracht tot waar we nu zijn. Allemaal mooie grote bedrijven die gem geen drol verdienen. De varkenshouder mag overal voor zorgen, dierenwelzijn millieu en voedselveiligheid. Voor een eerlijk product zal een eerlijke prijs betaald moeten worden. Elkaar op kostprijs beconcureren brengt ons nergens. Dus omhoog die prijs of geen eissen meer stellen aan de sector. Voorniets gaat de zon op.

 • no-profile-image

  boertje

  nou arie, iemand verdient erg veel aan de varkens maar wie dan? De slachterijen niet, zeggen ze. Begin zelf maar een winkel als dat zo goed is.

 • no-profile-image

  joop

  we moeten eens een dag of 7 geen bijproducten afnemen dan weet je niet wat de gevolgen zijn kijk maar bij de buurland waar ze ff geen vuilnis ophaalde dan gaat de regering zich er wel meebemoeien

 • no-profile-image

  arie van bommel

  boertje brabant.ik moet zorgen dat ik mijn bedrijf draaiende hou. en de slachterije moeten er voor zorgen dat een deel van de te grote marge van de winkels bij hun en bij ons terecht komt. als ze dat niet lukt moeten ze maar iets anders gaan doen. al mijn leveranciers zoals banken voerboeren dierenarts enz verdienen geld aan mij, daar is niks mis mee, mogen de leveranciers van de slachterij ook wat verdienen? volgens mij wel, net zoals de slachterij en de winkels.maar niet de ene niks en de andere alles . ps de crisis in de varkenshouderij heeft niks met een te hoge kostprijs te maken , in heel europa kraakt de varkenshouderij. gewoon 20 euro per varken extra naar de varkenshouderij en dan blijft er voor de andere in de kolom nog genoeg over

 • no-profile-image

  Bart

  Arie heeft helemaal gelijk !!!
  Alleen hoe krijg je dat voor mekaar ??
  Als vanaf Zondagavond tot en met Dinsdagmorgen er geen varkens geleverd worden is er een levensgroot probleem komende week in de vershandel. Iedereen onderschat onze kracht maar als wij het in west Europa hierover eens kunnen worden komt die 20 cent er in een rap tempo bij. Geen èen slachterij of supermarktketen durft het aan om geen vers vlees te kunnen leveren. Wij hebben de grondstof die onmisbaar is, en vooral voor de vershandel. Dat is ons wapen en dat moeten we gebruiken. We liggen nog met zijn allen te slapen door niet samen te spannen maar wel tegen elkaar te kankeren. Hierdoor lachen al onze leveranciers en onze afnemers ons uit. Hoe lang gaan we dat nog doen op deze manier ??????

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Zolang we geen begin maken om ons te organiseren als producenten is al het andere heilloos. Tien slachterijen hebben macht, 100.000 varkenshouders in Europa zijn als kikkers in de kruiwagen. Wanneer er 1.000 niet leveren, dan lijkt dat veel, maar gelijkertijd leveren er 99.000 nog wel. En wie roept die 1.000 op? NVV en LTO gaan zich niet meer branden.

 • no-profile-image

  boertje

  heey arie, niemand verplicht je om varkens te houden. De steenkool en textiel zijn ook in nederland verdwenen. We moeten niet zielig gaan doen nu het wat minder gaat, op hulp van de overheid hoeven we zeker niet te rekenen tenzij we willen stoppen. Kijk eens een keer door een andere bril in plaats van je vastklampen aan de varkens.

 • no-profile-image

  Piggy

  Arie heeft helemaal gelijk Boerke.
  Ik hoor dat Family Farmers ook in zeer zwaar weer zit en dat For Farmers daar behoorlijk mee gaat varen als het niet snel veranderd.
  Hebben we het nog niet over de individuele boeren die op dit moment stoppen. Bij mij in het dorp stoppen momenteel drie bedrijven en dat zijn financieel sterkere bedrijven. Er staan ook flinke grote bedrijven in de stille verkoop momenteel.
  Arie heeft helemaal gelijk, alleen maak ik dan maar de vergelijking met een appelboom. Als je flink schud vallen ze allemaal af !!!!!
  Maar ja, sommige boeren zullen het wel nooit willen zien.

 • no-profile-image

  john

  piggy, de varkenshouderij is niet schudden aan een appelboom maar als appelboom overeind blijven in een storm.. sterke veerkrachtige bomen blijven staan en kunnen nieuwe appels laten groeien. Bomen zonder veerkracht breken af (incaseringsvermogen ondernemer) en bomen zonder stevige wortels vallen om (slechte financiële huishouding en technische resultaten). Al zit het soms een poosje tegen aan de bomen die blijven staan groeien vanzelf weer vruchten.

 • no-profile-image

  boertje

  als we nu eens met z'n allen geen rechten meer kopen, dan worden ze goedkoper en dan kan de overheid ze gratis overnemen.
  Komen er minder varkens, minder mestkosten en misschien wel hogere opbrengsten. Wat willen we nog meer. Wie doet er mee?

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  john je kunt ook het boompje verplanten
  naar daar waar het niet zoveel stormt
  de storm moet immers wel gaan liggen

 • no-profile-image

  john

  van de overheid hoeven we het niet te hebben.. een eigen fonds om rechten op te kopen misschien? Met deze prijzen is 0,01 * 140 / 3 = 0,46 euro per afgeleverd varken nodig om het aantal rechten in nederland met 1 % te verlagen. Maar met het verlagen van de productie in nederland bereiken we niets. De stallen komen er in de landen om ons heen weer gewoon bij. En de wereldmarkt bepaald nog steeds de prijzen. 3% van de productie vindt plaats in nederland. Door de wereldproductie met met 0,03 % te verlagen krijgen echt geen betere prijzen!

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.