Varkenshouderij

Achtergrond 243 x bekeken

Tönnies betaalt onderzoek oorzaken staartbijten

Het Duitse vleesconcern Tönnies financiert projecten ter verhoging van het dierenwelzijnsniveau, waaronder een onderzoek naar de oorzaken van staartbijten en alternatieve verdovingsmethodes in de slachterijen.

De vier projecten zijn de eerste die worden gehouden op initiatief van onderzoeksinstelling B&C Tönnies Forschung, die een half jaar geleden is opgericht. Deze stichting heeft voor de onderzoeken de komende vier jaar een bedrag van 400.000 euro beschikbaar gesteld.

De twee overige projecten betreffen de fokkerij (verbetering van de ziekteresistentie bij hybride varkens door inkruising van genetica van een robuust ras) en de grenzen van de vruchtbaarheidsvergroting bij zeugen.

De projecten vinden plaats aan instituten van vier verschillende universiteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.