Varkenshouderij

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

Meeste varkenshouders geven correcte informatie slachtdieren

Ruim 99,95 procent van de vleesvarkens die in de slachterij risicogericht worden onderzocht op de aanwezigheid resten van antibiotica voldoet aan de wettelijke normen.

In slechts 0,62 procent van de geanalyseerde monsters werden antibioticumresten aangetroffen, waarvan de meeste binnen de normen vallen. Binnen die 0,62 procent bleek dat de informatie die de varkenshouders hadden geleverd niet correct was. In totaal is volgens Wageningen UR slechts in 0,56 procent van de gevallen onjuiste informatie verstrekt.

Dat meldt Wageningen UR naar aanleiding van berichten over vermeende onbetrouwbaarheid van varkenshouders bij het aanleveren van informatie over antibioticumgebruik door de varkenshouders. Het ANP meldde vorige week aan de hand van een persbericht van Wageningen UR over het promotieonderzoek van Coen van de Wagenberg, dat varkenshouders vaak onbetrouwbare informatie aanleveren aan de slachterij over het antibioticumgebruik bij de slachtdieren. Wageningen UR erkent overigens dat het oorspronkelijke persbericht duidelijker had kunnen worden geformuleerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    arie.zevenhuizen

    nu hoor je het anp niet,en het kwaad is weer geschied !

Of registreer je om te kunnen reageren.