Varkenshouderij

Achtergrond 299 x bekeken 1 reactie

Castratiefonds afgerond

Het fonds verdoofd castreren is succesvol afgerond.

Supermarkten hebben de afgelopen twee jaar drie miljoen euro bijeengebracht ter financiering van de aanschaf van gasverdovingsapparatuur. Vanaf april 2010 wordt geen bijdrage meer gevraagd. Dit fonds is onderdeel van het convenant dat betrokken partijen sloten in 2008 sloten, vastgelegd in de zogenoemde Verklaring van Noordwijk.

Voor de vergoeding van de investering in apparatuur voor het verdoofd castreren en het volgen van de cursus was met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) afgesproken dat er een bedrag van drie cent per kilogram vers vlees via een fonds aan de betrokken varkenshouders wordt uitbetaald tot een totaal van 3 miljoen euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    john

    60 kg verkoopbaar vlees.. 3 cent = 1,80 per varken.. zeg maar een 2 cent per kg geslacht gewicht, 6 euro voerwinst per plaats per jaar.. 9000 euro voerwinst voor een gemiddeld bedrijf van 1500 vleesvarkens.. geld dat de sector hard nodig heeft!

Of registreer je om te kunnen reageren.