Varkenshouderij

Achtergrond 240 x bekeken 5 reacties

NVV wil geld reserveren voor nieuw Sterksel

De NVV wil volgende week in de vergadering van de commissie varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees voorstellen om de komende vijf jaar jaarlijks 2 ton te reserveren voor de bouw van een nieuw varkensproefbedrijf Sterksel.

Het geld zou afkomstig moeten zijn uit het budget voor praktijkonderzoek. Dit meldt secretaris Jaco Geurts van de NVV. Geurts heeft namens de NVV zitting in de commissie varkenshouderij.

Sterksel wordt beheerd door het onderdeel Livestock Sciences van Wageningen UR. De WUR is in onderhandeling met onder meer de provincie Noord-Brabant over een nieuwe locatie voor het proefbedrijf. Geurts: "Het wordt tijd dat we een duidelijk signaal afgeven dat wij achter de bouw van een nieuw bedrijf staan."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anne

  is het nog van deze tijd om kennisbudget te investeren in stenen ? Volgens mij kan kennis ook op andere wijze bloeien

 • no-profile-image

  : dat doet er niet toe

  ondernemers op het bedrijf hebben geen proefbedrijf, dat lijkt mij logisch

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Ik ben het met Anne eens. Een goede mix van moderne communicatiemiddelen en een aantal praktijkbedrijven, maakt een proefbedrijf overbodig. Sterksel kan uiteraard gerust commercieel door blijven draaien voor stalinrichters, enz., maar collectieve gelden hoeven er niet naar toe.

 • no-profile-image

  anne

  maar dat kan toch ook via proeven bij ondernemers op het bedrijf ? Dit in relatie met een kennisnetwerk.

 • no-profile-image

  steentje

  Tuurlijk moet het in stenen ook gebeuren. je kunt niet vanuit de computer zien of iets in de praktijk werkt of niet. Sterksel is zijn geld waard.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.