Varkenshouderij

Achtergrond 227 x bekeken 2 reacties

Duitse veilingprijs varkens omhoog

De 520 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag € 1,42 per kilo geslacht-gewicht op op de Duitse internetveiling Teleporc. Dat is 3 cent per kilo meer dan vorige week en 4 cent per kilo meer dan een jaar geleden. De prijsverhoging is onder meer een gevolg van de omschakeling van Duitse slachterijen van een FOM-classificatie naar een Auto-FOM. Daardoor brengen vleesvarkens enkele centen per kilo minder op. Duitse slachterijen proberen dat verlies te compenseren door een prijsverhoging. Varkensvlees levert niet meer geld op. Mogelijk volgen Duitse slachterijen de prijsverhoging op de Teleporc-veling aanstaande vrijdag. Als dat zo is, houden Nederlandse slachterijen hun varkensprijzen volgende week waarschijnlijk onveranderd. Als Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag onveranderd houden, is een prijsverlaging in Nederland mogelijk. Vion betaalt in Nederland nog steeds 2 cent per kilo meer dan in Duitsland. Dat prijsverschil zal een keer verdwijnen, omdat Vion voor varkensvlees uit Nederland niet meer ontvangt dan voor Duits varkensvlees. Uit financieeel oogpunt is het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland niet te verklaren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jan

    Omhoog met die handel !!! Er is geld genoeg

  • no-profile-image

    brabantsduitserke

    alleen bij ons nog niet jan en als het zo door blijft gaan zal het ook wel niet meer komen

Of registreer je om te kunnen reageren.