Varkenshouderij

Achtergrond 163 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs omhoog

Duitse varkernsvleesbedrijven verhogen hun varkensprijzen voor deze week met 3 cent naar €1,40 per kg geslacht-gewicht franco slachterij. Dat is 5 cent per kg meer dan een jaar geleden. Deze verhoging is onder meer een gevolg van de omschakeling naar eeen andere classificatie (AutoFOM in plaats van FOM). Bovendien loopt de afzet van varkensvlees loopt vandaag iets beter dan vorige week vrijdag.
De iets hogere opbrengst van varkensvlees zal in Nederland hoogstwaarschijnlijk nog niet leiden tot hogere varkensprijzen. Daarvoor is het aanbod van vleesvarkens nog te groot. Bovendien hebben Nederlandse slachterijen niet te maken met een andere classificatie. Zij zullen eerst proberen hun marges te verbeteren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    BBA

    Hallo, Vion heeft een paar weken terug de roepprijs al 2 cent laten dalen, als correctie voor aanpassing Duitse masker. Nee hoor, de kwaliteitsaanpassing is al gebeurd. Dus indien Vion en overige slachterijen marktconform willen zijn moet ook daar komende week de prijs met 3 cent omhoog. Even bij de les blijven !

  • no-profile-image

    boer

    Prijzen niet omhoog in Nederland? Dan verkopen in Duitsland en afbellen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.